"Wow, miaam, delicios! Gusta si din asta! - Escargot
Cam astea sunt sunetele pe care le poti auzi la Escargot, bistro-ul french- fusion proaspat deschis in Toamnei 101.
Un public chic, cosmopolit si foarte solar, cel mai adesea mix-uri de romani, francezi si spanioli,
un chef cuisine dinamic si talentat, pe care il poti intrezari uneori printre mese, unde mai e chemat sa primeasca felicitarile. Vinuri bune, meniuri curajoase, servete de in si accesorii de bun gust, mult aer si multa curatenie. Mai sunt si serveusele, amabile si diafane. Cand nu prinzi un loc la masa poti avea sansa unui loc la micul bar. Si apoi e gradina, cu livada de gutui si trandafiri, cu magnolie batrana si glicina. In gradina escargot e paradisul!
Bon apetit!
delicatese din meniu:
escargots bourguignonne
foie gras
supa crema de ciuperci
crottin d'antan
salata de raci
fondue lorraine
confit de canard
nougat glace
Mju&friends – cine exclusiviste pentru prieteni
Luna mai a fost momentul in care restaurantul Mju a celebrat 3 ani de existenta in lumea extravagantei culinare din Bucuretti. Ocazia a fost perfecta pentru lansarea unei platforme inovatoare de evenimente intitulata “Mju&friends”
Conceptul evenimentelor ce au loc pe Vasile Lascar, nr. 29, porneste de la ideea unor cine gazduite de persoane cunoscute din domenii variate: moda, mass media, divertisment sau afaceri. Mju devine, astfel, primul restaurant de lux care isi pune la dispozitie spatiul si bucataria pentru organizarea unor cine private. Prin intermediul acestora, gazdele fac un exercitiu de imaginatie in domeniul culinar si ofera prietenilor invitati preparate rafinate in care nota de baza este originalitatea.
Pregatirea cinei este momentul in care gazdele colaboreaza indeaproape cu bucatarul-sef al restaurantului pentru a crea un meniu gourmet special pentru invitatii lor. Fiecare gazda personalizeaza meniul stabilind detaliile care vor aduce personalitate si un plus de deliciu mesei oferite prietenilor. Cei 10 oaspeti se pot delecta cu extravagantele culinare ale gazdelor in ambianta sofisticata a decorului oferit de restaurantul Mju.
In luna mai, Joaquin Bonilla, Ovidiu Buta, Ileana si Catalin Badiu au fost gazdele primelor doua evenimente de tip private dining. Invitatii lor s-au delectat cu meniuri fusion in care mixul inovativ dintre bucataria mexicana, asiatica, romaneasca si frantuzeasca s-au armonizat culinar foarte bine incantand papilele gustative ale celor prezenti.
Mamaliga la gratar cu salsa mexicana, crema de fasole neagra sau creveti cu portocale si tequila sunt doar cateva din felurile de mancare fusion surprinzatoare cu care au facut cunostinta invitatii primei cine. Piesa de rezistenta a fost pepenele ro?u, lasat la macerat in tequila timp de 24 de ore inainte de a fi servit la cina.
Ileana Badiu si sotul ei au dat o nota personala cinei prin combinarea diferitelor tipuri de pe?te: sashimi de somon marinat, lup de mare cu ginger, limes ?i chili sau mousse de somon.
Cele doua tipuri de meniuri personalizate vor fi disponibile tuturor iubitorilor de fusion pentru inca o luna la restaurantul Mju.