Gustare cu "arici"
1 paine de secara
300 g branza de oi
100 g unt
1 lingura vin de porto
1 lingura coniac
1 ramura de telina
4 rosii
20 g migdale taiate felii
sare, piper
Se rade branza si se pune la fiert in bain-marie, la foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu unt, vin, coniac, sare si piper, dupa gust. Se taie painea in 12 felii subtiri, care se ajusteaza, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, dandu-li-se o forma ovala. Se taie migdalele felii si se prajesc, fara grasime, cateva minute. Rosiile se spala, se usuca cu un prosop, apoi se taie in rondele subtiri. Telina se taie in batonele subtiri cu varful ascutit, imitand tepii de arici. Pasta de branza se intinde pe feliile de paine, apoi se decoreaza cu rondele de rosii (imitand buburuzele), cu "tepi" de telina sau felii de migdale (imitand aricii). Se servesc cate doi "arici" si o "buburuza" pe farfurie.
E bine sa stii:
La ingredientele enumerate se mai pot adauga si alte legume pentru a intruchipa si alte vietati din natura. Depinde de inspiratia si talentul fiecaruia pentru ca farfuria sa fie incarcata cu bunatati cat mai apetisante, frumos prezentate.