In reteta originala, biscuitii italieni canestrelli se servesc ca atare, fara sa fie umpluti cu gem sau crema, insa Laura Adamache ne propune o umplutura cu putin gem de macese ceea ce ii face sa fie si mai deliciosi.
In plus, ne recomanda sa ii servim alaturi de o cana cu lapte, pentru ca biscuitii fragezi sunt intotdeauna mai buni cu lapte!
„Laptele ne ofera momente de relaxare alaturi de familie si prieteni. Fara el, retetele noastre nu ar mai fi la fel de delicioase. Inchipuiti-va ce gust ar avea crema de zahar ars sau laptele de pasare, doua deserturi foarte cunoscute si iubite de noi, daca nu ar exista laptele? Si de cate ori ati renuntat sa faceti o reteta din cauza lipsei lui? In plus, este unul dintre cele mai folosite ingrediente in preparatele pe care mama le pregateste cu dragoste pentru copilul ei, fiind astfel un aliment complet atat din punct de vedere nutritional, cat si emotional”, ne poveste Laura Adamache.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 40 de bucati:
120 g faina
90 g amidon de porumb
120 g unt
4 galbenusuri fierte tari de ou (cca 50 g)
80 g zahar alb fin
2-3 linguri gem de macese/alt gem la alegere
1 plic zahar vanilat/ semintele unei pastai de vanilie
1 varf cutit sare
Mod de preparare
Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.
Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale.
Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda.
Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.
Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm.
Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor).
Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata.
Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat.
Campania “Da, lapte!” ne reaminteste tuturor de importanta acestui aliment complet in viata noastra. Laptele este important pentru noi nu doar datorita beneficiilor pentru sanatate, ci si pentru ca fara el momente pretioase si retete delicioase nu ar fi la fel.