Insa cum putem sa-l taiem mai bine? Cum putem manca mai mult tort delicios? Specialistii spun ca modul "cel mai stiintific" de a taia un tort este sa tai o felie (ca o banda intreaga) de la mijlocul tortului. In acest fel, tortul se pastreaza perfect insiropat si delicios.
Iata cum se feliaza prin metoda matematica:
* incearca sa faci doua taieturi prin tot tortul pentru a crea o banda de tort (il dai pe jumatate).
* mananca acea felie / banda delicioasa de tort.
* impinge cele doua jumatati ale tortului pana le aduci la un loc si tine-le impreuna cat mai apropiate.
* atunci cand doresti sa mananci din nou, roteste tortul si taie o noua banda de tort. Prajitura va fi proaspata si perfect insiropata, pe tot parcursul procedeului; feliile nu se vor usca in contact cu aerul.
Metoda matematica este un pic mai greoaie - deoarece trebuie sa folosesti benzi elastice pentru a "inchide" tortul - dar iti permite sa limitezi expunerea blatului de tort deschis, ceea ce inseamna ca tortul va avea un gust mai bun atunci cand il mananci mai tarziu. Sursa.
Citeste si: Andreea Marin mananca o felie de tort ca gustare
Noua tendinta in materie de torturi: Surpriza din interior
Dieta Maria Antoaneta: slabesti 9,5 kilograme cu tort la micul dejun
25 de torturi inspirate din filme - Cat de repede le recunosti?
Reteta zilei: tort cu suc de portocale, recomandat de Ioana Ginghina