In Noaptea Invierii poti sa mergi fie la o biserica din apropierea casei tale, unde te simti bine si iti place atmosfera, fie la o biserica din centrul orasului precum Biserica Sf. Elefterie ori chiar la Patriarhie.
Daca vrei insa sa participi la o slujba de Inviere in cadrul unei manastiri, iti recomand sa alegi una din apropierea Bucurestiului. Sunt sigura ca o sa iti placa slujba de la Manastirea Cernica, amplasata pe raza judetului Ilfov. Mai mult decat atat, arhitectura manastirii ctitorite de vornicul Cernica Stirbei si sotia sa te vor impresiona in mod placut. Daca nu ai mai fost niciodata la aceasta manastire, Noaptea Invierii este un moment prielnic.
Cu toate ca este situata la numai 12 kilometri distanta de Bucuresti, aceasta se afla in mijlocul naturii, intinzandu-se pe doua insule ale Lacului Cernica.
O alta manastire in care poti lua Lumina Sfanta este Manastirea Comana, situata la 38 de kilometri de Bucuresti. Lacasul de cult a fost ctitorit de Vlad Tepes in anul 1.461 pe post de manastire-cetate, la acea vreme locul pe care era inaltata biserica fiind o insula inconjurata de mlastini care ingreunau accesul.
Manastirea Snagov este si ea o manastire in care poti asista la Slujba de Inviere. Aceasta se afla la 40 de kilometri de Bucuresti, in nordul lacului Snagov. Manastirea Snagov este renumita intrucat se crede ca acolo si-a gasit odihna vesnica Vlad Tepes.
In prima zi de Paste, dupa ce ai luat pastele pe stomcul gol si ai ciocnit oua cu cei dragi, iti poti face planul pentru intreaga zi, in functie de vreme care este din ce in ce mai instabila.
Daca vremea este prietenoasa, poti merge la Festivalul Traditii si Flori de Sarbatori din parcul Cismigiu. Acesta incepe la ora 10:00 si se inchide la 20:00 si include targ de Paste, dar si o expozitie de iepuri.
Daca ai chef de o plimbare cu masina, iti recomand o vizita la Manastirea Curtea de Arges in prima sau chiar in a doua zi de Paste. Dupa ce parcurgi 150 de kilometri cu masina, bucurandu-te de peisaje primavaratice, ajungi la Manastirea din orasul Curtea de Arges, a carei legenda o cunoastem cu totii. Potrivit acesteia, mesterul Manole si-a sacrificat jumatatea pentru a ridica aceasta constructie.
In mod cert, manastirea a fost construita in vremea lui Neagoe Basarab intre anii 1.512 - 1.517, pe locul vechii mitropolii. Aceasta a fost construita dupa un plan triconc, la fel ca si Mitropolia din Bucuresti ori manastirea Tismana.
Citeste si: