Dormitorul este un loc intim destinat relaxarii, confortului si, nu in ultimul rand, somnului. Dar asta nu inseamna ca nu poate avea culori vii si o atmosfera care sa ne faca sa ne simtim energizati si gata pentru o zi noua.
Alb
Albul denota puritate si ofera patului tau un aer primitor. Peretii albi vor oferi luminozitate incaperii si vor crea impresia unei camere mai spatioase. Pentru un dormitor luminos combina mai multe nuante de alb.
Negru
Contrastul puternic pe care il creeaza albul si negru imbina stilul contemporan cu cel clasic intr-un mod deosebit. O paleta monocromatica merge asortata cu mici accente de culoare (verde, rosu) pe diferitele elemente ale camerei (perne, taburete, rame).
Galben
Galbenul in cantitati mari este o culoare foarte intensa si obositoare. Elementele galbene, precum cuverturile sau pernele, contrasteaza cu restul camerei si dau dormitorului un aer aparte.
Culori neutre
Nu este nimic normal sau monoton cand vine vorba de culorile neutre. Acestea pot da eleganta, suplete (materiale delicate sau mobila de tip clasic) sau la polul opus, pot oferi rigiditate si duritate (cu accesorii rustice si obiecte decorative naturale).
Rosu
Asortata cu un material potrivit, pana si cea mai stridenta nuanta poate sa ofere o atmosfera placuta. Alaturi de mobila alba si nuante aerisite de bleu, rosul va prinde viata si va oferi un aspect cald dormitorului tau.
Roz
O culoare exotica si electrizanta poate fi asortata cu elemente din acelasi cadru: modele tribale (pentru perne sau asternuturi), forme pline sau curbate (fotolii, dulap) si lemn (bambus, trandafir).
Turcoaz
Aceasta nuanta trebuie "sparta" cu un alb polar sau un pattern uniform. Este o culoare foarte intensa si alaturi de nuante deschise si neutre va capata un efect dual, domolind atmosfera. Insa turcoazul necesita o mare atentie. Alaturarea de elemente in culorii vii (galben, rosu, roz) este esentiala, pentru a atenua senzatia de rece.
Citeste si:
Casa ta in noul an: Tendinte si stiluri
Designul dormitorului influenteaza viata sexuala