Pentru majoritatea romancelor alaptatul nu pare important. Il percep ca pe ceva "old-fashion", deloc "trendy", ba chiar daunator aspectului sanilor lor. Azi, in Romania, numai mamele defavorizate, cele care chiar n-au incotro, ajung sa isi alapteze pretioasele odoare, in timp ce noi, restul, ingrosam mereu randurile celor care dau fuga la biberon la primul strigat "de lupta" al bebelusului. Gresim, cumva? Enorm, as zice!
Expresiile de genul "nu i-am dat lapte pentru ca n-am avut" ar trebui sa faca loc celor sincere, de genul "n-am vrut" sau "habar n-am avut cum" sa-l alaptez. Pentru ca, nu-i asa, cine sa te invete? Cine sa-si faca timp pentru tine si sa-ti spuna cat de sanatos va fi copilul tau daca il vei alapta? Cine sa te sfatuiasca sa-ti alaptezi puiul pentru ca asa va fi ferit de rahitism, sinuzite, otite, laringite, bronsite ori pneumonii si ca se va lauda mereu cu o sanatate de fier? Poate doar medicul vostru pediatru, daca sunteti norocosi.
Sunt singura insa ca si mai putin vor fi cei care iti vor explica cum ca alaptarea, in primele sase luni dupa sarcina, reprezinta cea mai eficienta si cea mai naturala dieta posibila pentru mamicile dornice sa scape de kilogramele in plus. Sau ca tot alaptarea functioneaza pe post de metoda contraceptiva in aceeasi perioada. Ori ca daca il alaptezi te protejezi si pe tine de un eventual cancer la san. Desigur, nimeni nu-ti va spune aceste lucruri. Atunci, poate ca a sosit momentul sa te informezi singurica. Alapteaza-l, numai asa vei avea un copil sanatos, o viata tihnita si vei fi o mamica mereu in forma! Alaptarea nu e doar ceva "ieftin" si "demodat", ci se traduce printr-un bebelus si o mamica de nota 10!