Cercetatorii sustin ca in lunile de iarna, chiar si cei mai convinsi burlaci au tendinta de a-si cauta un partener serios si de a se aseza la casa lor.
Studiile arata ca vremea rece afecteaza creierul si, implicit, felul in care oamenii abordeaza relatiile.
Expertii in neurobiologie de la Florida State University au identificat unii dintre factorii responsabili pentru acest comportament.
Cercetatorii au studiat cum se comporta soarecii de prerie cand se indragostesc. Pe langa faptul ca sunt extraordinar de draguti, soarecii au tendinta de a forma relatii monogame.
In cadrul unor studii anterioare, cercetatorii au evidentiat faptul ca soarecii de prerie formeaza perechi pe termen lung ca rezultat al unei combinatii de oxitocina, vasopresina si dopamina, care functioneaza asemanator unei potiuni a dragostei.
Astfel au descoperit ca modalitatea de a-si alege partenerii in cazul femelelor era influentata de cantitatea de oxitocina prezenta in zona creierului asociata placerii si recompensei.
Cercetatorii au descoperit ca daca ar fi facut anumite modificari ale ADN-ului, ar fi rezultat si o schimbare a comportamentului si preferintelor in ceea ce priveste partenerii.
In plus, a iesit la iveala ca soarecilor le pasa daca petreceau timpul alaturi de dragostea vietii lor sau alaturi de un strain doar atunci cand anumiti receptori responsabili cu atractia nu erau opriti, iar vremea afecteaza felul in care creierul acestora procesa semnalele de atractie.
Cercetatorii considera ca exista reactii similare si in cazul oamenilor. Acestia sugereaza, insa, ca pe langa reactiile chimice, increderea in sine si un zambet sunt modalitati garantate de a atrage pe cineva care “ti-e sortit”.
Citeste si:
Si-a gasit dragostea online: "E un fotomodel cu principii de bunica"
Romantismul n-a pierit - Asa iubeste o actrita!
vedeta de la noi se lupta cu kilogramele: "Ma simt aiurea cand fac dragoste"