Pregatiti masa din timp pentru a avea timp si pentru voi
Un prim sfat este legat de gestionarea timpului, ne spune Victor Melian (pe care il gasiti si pe blogul nostru) care ne indeamna sa nu lasam pe ultima suta de metri pregatirile pentru ca nu cumva cel pe care ne propunem sa-l invitam la ospat sa ne prinda cu masca regeneranta pe fata, cu bigudiurile in cap, sau mai rau, neepilate!
"Ideea principala este sa va faceti viata cat mai usoara adica sa pregatiti cat mai mult dinainte ca sa aveti timp de...voi", ne spune Victor Melian.
Deci fetelor. Chiar daca v-ati luat in serios rolul de gospodine nu neglijati sa va aranjati, sa va relaxati, sa va faceti frumoase...
Ghiciti-i preferintele!
"Presupun ca v-ati mai intalnit cu persoana cu pricina, eu nu am auzit de blind date culinar inca dar de ce nu poate un concept nou revolutionar. Daca stiti cate ceva despre persoana pe care doriti sa o cuceriti cu o cina romantica poate puteti ghici cate ceva din preferinte", ne spune expertul nostru, Victor Melian.
Fiti atente la bauturile alese!
"Cele legate de bauturi sunt destul de importante, bautorii de bere sunt bautori de bere, poate ati auzit ce bere prefera si atunci puteti sa-i faceti o surpriza si ca din intimplare sa fie berea care va place si voua si ca atare asta sa serviti. Sau de ce nu sa-i faceti o surpriza cu o bere exotica ceva aparte de care ati citit intr-o revista si v-ati straduit sa o obtineti doar pentru el", ne mai spune Victor, care va atrage insa atentia. Nu e momentul sa-i spuneti ca asta era berea preferata a EX-ului. Nu mi se pare politically corect."
Dar daca cel pe care ne propunem sa-l cucerim este un bautor de vin? Atunci lucrueile se complica. Cu o bere scapi mai usor, iar bautorii acestei licori nu sunt nici pe departe la fel de sofisticati cum pretind a fi cei de vin. Implicit, acestia din urma sunt mai greu de multumit si trebuie ceva mai multa munca. Ce ne spune expertul nostru? Si el recunoaste ca povestea este ceva mai lunga...
Vin? Respectati regulile de baza: alb cu alb si rosu cu rosu!
"Depinde si de ce faceti de mancare. O regula simpla ar fi alb cu alb si rosu cu rosu. Carne de pui, peste adica alb va merge un vin alb. Unii beau spritz obicei destul de barbar si trist si nu pot sa fac altceva decat sa-l citez pe maestrul Patorel care spunea ca el nu bea vin cu apa ca in apa isi fac pestii nevoile. Daca el bea spritz eu personal l-as sterge din telefon dara daca este doar singura lui bila neagra nu uitati vin sec rece si apa minerala si aveti un loc in inima lui( desi spritzul nu acolo ajunge)".
Daca va intrebati ce fel de clisee mai raman in picioare cand vine vorba de o cina in doi ne-am lamurit mai devreme ca cele legate de bauturi ( in special vinuri) si felul in care acestea sunt combinate cu mancare raman valabile si nu se schimba in functie de "tendinte". Totusi mai exista legende...
"Legendele cu vinul rosu le stiti ca atare. Daca alegeti un astfel de vin trimiteti un mesaj subliminal, de data asta mai concret, mai ales ca toti barbatii au auzit de proprietatile magice ale acestuia. Important chiar daca el nu stie, vinul rosu se serveste la temperatura camerei, sau mai exact la 18-20 de grade! Puneti-l pe el sa-i scoata dopul ca de e barbat si e puternic... si asta chiar de la inceput ca sa aiba timp vinul sa rasufle sa se aereze , va fi mult mult mai bun astfel.
Vinul roze, alegerea ideala pentru sezonul cald!
Sa nu uitam ca aveti si varianta in care nu puteti gresi si anume acum in sezonul cald vinul roze. E ca un fel de spritzt si vin alb si vin rosu toate intr-unul singur, merge cam la orice mancare dar foarte important este sa nu fie dulce si mai ales sa-l aveti bine racit.
Sampania, varianta premium!
Varianta premium e clara CHAMPAGNE dar in general e surpriza baietilor, ei o fac pe asta cu sampania ca de e romantic si frumos. Mizati pe faptul ca ei asta vor aduce ( in afara de flori) si puneti-o din prima la rece si mai ales nu mentionati vorba " asa m-a cucerit si EX-ul"
Aspectul conteaza!
Cu bautura cred ca ne-am lamurit, asa ca sa trecem si la mancare. "Trebuie sa fie simpla ca sa nu va pierdeti timpul! Putei face canape-uri o denumire pompoasa la sandwichuri mai micute cu tot felul de nebunii aici cel mai important e cum le aranjati sa dea bine.
Eu as miza pe un singur fel si un desert. Daca mancati mult somnul va veni repede si nu cred ca asta doriti", ne atrage atentia Victor Melian care ne sugereaza o pasta usoara, care merge si cu vinul rosu si cu un rose sau un pui thai cu orez care merge cu vin alb si cu rose.
Si ceva dulce la final....
Desertul va veni de la sine orice ati face va fi bine atata timp e cu ciocolata care are un efect mult mai sigur daca pot spune asa decat vinul rosu. Orice fruct sau inghetata peste care turnati cu sos de ciocolata si daca nici acum nu s-a prins despre ce este vorba chiar ca trebuie sa-l stergeti din telefon si mail list.
Enjoy the moment
Nu complicati lucrurile. Trebuie sa fiti relaxate si enjoy the moment fara dificultati culinare si multe pahare si briz brizuri pe masa cu care sa va incurcati", este ultimul sfat pe car ni-l da Victor Melian.