De regulă, data inscripţionată pe ambalaj nu indică data la care produsul cu pricina expiră, ci data la care ar trebui scos din stoc. Aşadar, dacă ambalajul produsului nu a fost desfăcut, iar acesta nu a luat contact cu aerul, mai mult ca sigur poate fi consumat fără probleme şi peste 2,3 zile. Important este să fie depozitat în condiţii optime (în frigider).
Carnea de pui
Carnea de pui negătită poate fi ţinută în frigider încă 2 zile după ce termenul de garanţie este depăşit, iar în congelator până la 9 luni.
Ouăle
Între 3 şi 5 săptămâni de la achiziţie pot fi păstrate ouăle. Dacă le congelezi, termenul creşte la un an.
Unt de arahide
După deschiderea borcanului, untul de arahide poate fi consumat în termen de 3 luni.
Ciocolata
La temperatura camerei, ciocolata rezistă între 6 şi 9 luni. Dacă o ţii în frigider, aceasta expiră abia după 18 luni.
Laptele
La o săptămână după ce termenul de garanţie este depăşit, laptele poate fi consumat. Important este să îl miroşi înainte. Dacă laptele are un miros înţepător, acru, aruncă-l.
Iaurtul
Poţi consuma iaurtul la o săptămână, poate chiar două după expirarea acestuia. Dacă îl congelezi se prelungeşte termenul cu până la 2 luni.