Cozumel, Mexic
Situata in vecinatatea coastei mayase, Insula Cozumel este inconjurata de recifuri de coral, iar apa marii, limpede si linistita, face din ea o destinatie perfecta pentru scufundari. Daca ai noroc, ai vizibilitate chiar si pana 100m adancime, ceea ce inseamna ca realmente poti vedea fundul marii! Cat despre curentii usori care strabat reciful, sunt visul oricarui impatimit al scufundarilor. Cozumel are nu mai putin de 19 suprafete pentru scuba-diving, toate cu „vedere” la recif, precum si cateva pesteri subacvatice cu apa dulce.
Insulele Fiji, Pacificul de Sud
Recunoscute drept capitala mondiala a recifelor de coral, insulele Fiji iti ofera o experienta de neuitat oricarui muritor discus sa admire de la adancime mediul acvatic. Aflata langa coasta de nord-est a Australiei, Marea Bariera de Corali reprezinta in mod oficial una dintre cele cinci mari minuni naturale ale lumii. Acest organism viu este alcatuit din mai mult de 2800 de recife, din 400 de tipuri diferite de corali, care per total ocupa o suprafata mai mare decat cea a Irlandei si a Marii Britanii la un loc. Aici isi au adapostul peste 10.000 de specii marine unice (6000 de specii de crustacee, moluste, broaste testoase, delfini). Nu-i de mirare ca e destinatia numarul 1 pentru fotografii specializati in instantanee subacvatice!
Grand Cayman, Insulele Cayman
Vizibilitatea pana la 50m adancime face din insula principala a arhipelagului Cayman un paradis tropical in adevaratul sens al cuvantului. Reciful se inalta din Marea Caraibelor mai ceva ca un platou muntos, oferindu-le amatorilor de scuba diving un spectacol nemaivazut, in preajma recifelor fiind cateva prapastii care ating chiar si 3000m adancime.
Heron Island, Australia
Situata in inima Marii Bariere de Corali, Heron este la propriu o insula „crescuta” pe recif. Conditiile pentru scuba diving sunt excelente, dar, daca ai cea mai mica retinere sa imbraci costumul de scafandru (nu inoti foarte bine sau ai probleme cu depresurizarea) , poti opta pentru snorkeling; coralii si pestisorii pot fi vazuti chiar si de la suprafata apei.
Hawaii
Experientele subacvatice in Hawaii sunt unele de proportii! Ai ocazia sa vezi testoase uriase, pisici de mare, rechini si, cu putin noroc, chiar si balene. Totul multumita ecosistemului vulcanic. Cat despre apa turcoaz, limpede si cristalina...Taramul hawaian sporeste adrenalina cand vine vorba de scuba diving.
Insula Koh Tao, Thailanda
Imageaza-ti un resort conceput in intregime pentru scuba diveri! Insula Koh Tao, inconjurata de recife colorate, iti ofera oportunitatea rara de a zari rechini-balena, precum si a altor specii intalnite in preajma recifelor din Pacific. Din nefericire, in ciuda eforturilor facute de oceanologi pentru conservarea acestor specii, vanatoarea lor de catre localnici continua sa fie un eveniment la ordinea zilei. Mai mult, un schimbul unei sume de bani consistente, turistilor li se ofera sansa sa li se alature localnicilor in astfel de expeditii crude.