Evită aceste 4 ingrediente atunci când eşti răcită sau suferi din cauza gripei. Sau, în caz contrar, dacă nu le vei evita, vei avea riscul de a fi bolnavă mai mult timp.
Chiar dacă ţi-ai făcut vaccinul antigripal şi chiar dacă te speli pe mâini cu conştiinciozitate de 13 ori pe zi, nu există nicio garanţie că nu vei cădea victimă în faţa viruşilor din acest sezon.
Iar atunci când ai răcit sau te-ai îmbolnăvit de gripă, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este ca durerile, congestia nazală şi toate celelalte simptome să se înrăutăţească. Aşa că evită aceste alimente.
1. Băuturi carbogazoase, sucuri şi alte lichide pline de zaharuri
Medicii ne sfătuiesc să evităm sucurile şi băuturile care au un conţinut ridicat de zahăr, care cauzează inflamaţia, inamicul numărul 1 al organismului. Acestea pot chiar să slăbească funcţia sistemului tău imunitar, iar corpul tău nu va mai putea să lupte împotriva infecţiei.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte alimente pline de zahăr, precum fursecurile, prăjiturile, bomboanele, cerealele pentru copii şi toate celelalte dulciuri pe care le-ai mânca în zilele în care eşti răcită.
În loc de toate acestea, rezumă-te la ceaiul de ghimbir, ideal pentru stimacul tău, şi menţine-te hidratată cu clasica apă. Iar dacă ai poftă de anumite gustări, încearcă un fruct sau popcorn.
2. Produsele lactate
Evită laptele, iaurtul şi alte produse din familia lactatelor. În cazul anumitor oameni, produsele lactate pot face ca mucoasele care există deja în gât să se îngroaşe şi, din această cauză, simptomele răcelii sunt şi mai de nesuportat.
Aşadar, dacă ai observat că lactatele te fac să produci mai multă flegmă, ia în considerare ideea de a reduce cantitatea de lactate sau elimină-le complet din dietă în perioada în care eşti răcită.
Dacă nu te deranjează secreţia de mucus, atunci poţi mânca sau bea produse lactate. Dacă poţi tolera lactatele, acestea sunt o sursă bună de proteine şi de vitamina D, care îţi pot ajuta organismul să lupte împotriva infecţiei. În plus, iaurtul are probiotice, care pot ajuta la echilibrarea bacteriilor din intestine.
3. Alcoolul
La fel ca în cazul zahărului, alcoolul cauzează inflamaţia din organism, care slăbeşte celulele din sistemul tău imunitar. Astfel, organismului tău îi va fi şi mai greu să se vindece. În plus, dacă bei un pahar sau două de alcool, acesta te va deshidrata şi mai mult decât eşti deja. Aşadar, dacă nu vrei să te trezeşti a doua zi cu febră şi cu o mahmureală neplăcută, evită consumul de alcool dacă nu te simţi bine.
4. Carbohidraţii rafinaţi
Pâinea prăjită şi biscuiţii de tip crackers ar putea fi alimentele clasice pentru o zi în care eşti bolnavă. Dar nu îţi fac niciun bine. Carbohidraţii rafinaţi sunt descompuşi rapid în zaharuri şi vor determina o creştere a glicemiei care este similară cu cea provocată de sucuri, băuturi acidulate sau alimentele dulci.
Aşa că şi carbohidraţii pot împiedica lupta organismului împotriva infecţiei în acelaşi mod cu zahărul. Dacă vrei cu adevărat să îţi prepari pâine prăjită cu unt când eşti răcită, asigură-te că alegi pâine din făină integrală. Sursa.