"Daca esti racita, un bol cu supa fierbinte, te va face bine mai repede! Si asta nu e tot: supa crema de dovleac se prepara rapid si usor; in mai putin de jumatate de ora este gata!", scrie Andreea Raicu pe site-ul oficial.
Iata si ingredientele pentru supa crema de dovleac: 2 linguri de ulei de masline; 1 ceapa, marunt tocata; 1 catel de usturoi; 1/2 lingurita de coriandru; 1 lingurita de chimen macinat; 1/2 lingurita de nucsoara; 1 kg de dovleac, curatat de coaja si taiat bucati; 1 cartof mare; 1 litru de supa de pui/legume; 125 de ml de smantana pentru gatit.
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie pe foc mic si soteaza ceapa doua-trei minute, pana cand se inmoaie si devine translucida. Adauga si catelul de usturoi si condimentele: coriandrul, chimenul si nucsoara si amesteca.
2. Dupa inca un minut, adauga si dovleacul, curatat si taiat cubulete, si cartoful, tot cubulete. Toarna si supa de pui (sau de legume) si lasa ingredientele sa fiarba la foc mic, pentru o jumatate de ora.
3. Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, stinge focul si lasa supa sa se raceasca putin. Pune supa intr-un blender si amestec-o.
4. Toarna supa inapoi in cratita, da drumul la foc si incorporeaza si smantanta lichida. Amesteca usor si asezoneaza supa crema de dovleac cu sare, piper si nucsoara.
Citeste si: Pranz rapid: supa de rosii cu busuioc
Cori Gramescu te invata sa faci ciorba de dovlecei
Slabeste 5 kg intr-o saptamana consumand rosii - Afla mai multe!
Sursa foto: sheknows.com