Cei de la The Independent raporteaza ca dezbaterea a luat nastere dupa studierea cazului lui Patrick Stuebing, un barbat care a fost adoptat si si-a cunoscut sora cand el avea 24, iar ea avea 16 ani.
Noua gaselnita in materie de dating - Aplicatia anti-incest
Cuplul are 4 copii, insa el a fost trimis in inchisoare pentru 3 ani in 2008, iar surorii sale, Susan Karolewski, i-au permis sa pastreze doar unul din cei 4 copii.
Doi dintre copiii cuplului au dizabilitati, insa nu poate fi dovedit ca aceasta este o urmare a faptului ca parintii sunt inruditi.
Consiliul National de Etica din Germania recomanda ca Sectiunea 173 din Codul penal, care stipuleaza condamnarea la inchisoare a partasilor la astfel de relatii, sa fie abrogata.
Presedintele consiliului, Christiane Woopen, s-a numarat printre cei 14 membrie care au votat in favoarea abrogarii legii, in timp ce alti 9 au votat impotriva, iar 2 s-au abtinut.
Opinia majoritatii membrilor consiliului subliniaza faptul ca nu este corect ca legea sa sustina un tabu social: „In cazul in care incestul este consensual intre adulti inruditi, nici teama de consecinte negative pentru familie si nici posibilitatea nasterii unor copii cu dizabilitati in urma unor astfel de relatii nu pot justifica o interdictie penala.”
In plus, membrii consiliului considera ca dreptul fundamental al unui adult la autodeterminare sexuala are mai multa greutate in astfel de cazuri decat protejarea abstracta a familiei.
Elisabeth Winkelmeier-Becker, purtator de cuvant al Partidului Catolic German de Centru, spune ca abrogarea legii impotriva incestului ar transmite un mesaj gresit.
„Eliminarea pedepsei in cazul relatiilor incestuoase ar periclita dezvoltarea copiilor in cadrul familiei”, a declarat aceasta pentru Deutsche Welle.
Citeste si:
Relatia incestuoasa din "Urzeala tronurilor": confuza, complicata, puternica