Inghetata de ciocolata cu zmeura si menta
4 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
50 g prat de cacao
400 g zmeura
cateva frunze de menta proaspata
Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand devin cremoase si se albesc. Se toarna peste ele, incet, laptele si smantana incalzite in prealabil, apoi praful de cacao. Se pune compozitia la fiert, in bain-marie, amestecand continuu (avand grija sa nu atinga punctul de fierbere), pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna compozitia intr-o forma si se pune la congelator. Dupa 3 h se amesteca preparatul pentru ca inghetata sa fie uniforma si fara ace de gheata, apoi se pune din nou pentru 2 h la congelator. Se bate apoi in mixer si se pune din nou la congelator. Se pun fructele de zmeura in cupe, se adauga inghetata, se decoreaza cu frunze de menta si se servesc imediat.
Articolul anterior Tarta de spanac cu rosii Articolul următor Inghetata de ciocolata