Salatele sunt în mod natural sărace în calorii. Acest lucru se datorează faptului că ele conțin în cea mai mare parte legume, care au un conținut ridicat de apă.
De asemenea, este foarte important să alegi un dressing simplu, de preferat făcut în casă, cu oțet balsamic/lămâie, ulei de măsline și miere, scrie csid.ro. Excesul de zahăr este un alt motiv pentru care puteți experimenta dureri de stomac. Deși nucile sunt foarte sănătoase, ele conțin multe grăsimi, fiind recomandat ca acestea să fie înlocuite cu papaya proaspăt. Acest fruct conține enzime digestive, tocmai bune pentru stomac. Sarea, piperul și uleiul trebuie adăugate cu moderație, pentru că sunt ingrediente care nu fac bine sistemului digestiv, potrivit Adevărul.ro.
Ca să nu-ți fie foame după ce ai mâncat o salată, este necesar să incluzi ingrediente cât mai variate, incluzând cei 3 macronutrienți:
- o sursă sănătoasă de carbohidrați (dovleac, cartofi dulci, păstârnac,orez brun, quinoa, orz sau paste maro)
- o sursă de grăsimi sănătoase (avocado, ulei de măsline, semințe prăjite sau nuci)
- o sursă de proteine slabe (ouă, pește, pui, tofu, linte sau leguminoase).
- Mulți oameni se confruntă cu balonare atunci când mănâncă multă salată. Acest lucru se întâmplă, de obicei, dacă cineva trece rapid de la o dietă mai puțin sănătoasă, cu conținut scăzut de fibre, la o dietă mai sănătoasă, bogată în fibre.
Pentru a face din salată o masă completă, adăugați o sursă sănătoasă de carbohidrați, grăsimi și proteine: rucola sau spanac, roșii, pere, mango, piersici, morcov, ardei sau broccoli, mentă, pătrunjel, busuioc sau coriandru, caju sau nuci de Macadamia. Nu în ultimul rând, cantitatea pe care o consumați trebuie avută în vedere. O porție nu ar trebuie să fie mai mare de 180 grame, din care 75 grame să fie salata verde.