Lista alimentelor care se presupune ca te-ar scapa de mahmureala este lunga, printre sfaturile frecvente numarandu-se sa mananci paine, sa bei lapte sau apa inainte de culcare.
Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca o leguma este potrivita pentru astfel de situatii. Sparanghelul combate simptomele mahmurelii si protejeaza ficatul. Aceasta leguma este bogata in substante care protejeaza organismul.
Potrivit cercetarilor, frunzele de sparanghel sunt mai bogate in aminoacizi si minerale, fiind mai eficiente in ameliorarea efectelor alcoolului. Aminoacizii stimuleaza functiile enzimelor care accelereaza descompunerea alcoolului in organism.
Nutritionistii recomanda si alte alimente care te feresc de efectele neplacute ale alcoolului: fasole, friptura de miel, avocado sau cereale, pentru eliberarea treptata a energiei, somon - contine potasiu, care echilibreaza nivelul fluidelor, suc de mere sau portocale pentru hidratare si iaurt pentru a preveni eventuale probleme intestinale.