1. Primul pas este sa intorci salteaua de 3-4 ori pe an, ca de altfel si invelitorile ei.
2. Aspira regulat salteaua, pentru a asigura igiena si pentru a indeparta praful si murdaria care intra in structura acesteia.
3. Pentru a asigura evacuarea condensului, ai grija sa asezi salteaua pe somiera pe un cadru pat. Atunci cand vrei sa speli salteaua, ai grija sa o faci potrivit instructiunilor care au venit la pachet cu ea. Astfel, vei evita sa deteriorezi invelitoarea si ii vei prelungi durata de viata.
4. Evita sa folosesti salteaua fara protectie. Foloseste cearsafuri, huse sau cuverturi, toate pentru a nu deteriora salteaua si pentru a te bucura de ea mai mult timp.
Saltelele sunt de mai multe feluri: de la cele de panza grele care contin par, paie, bumbac sau cauciuc spuma, pana la cele cu arcuri sau cele gonflabile. Atunci cand iti achizitionezi o saltea, documenteaza-te asupra modului in care se poate intretine, durata de valabilitate si cat este de confortabila in timpul somnului.
O saltea conventionala consta in doua sectiuni principale: un miez, sau “stratul support” si tapiteria sa “strat confort”, infasurat intr-o tesatura densa. Tapiteria acopera salteaua si ofera amortizare si confort. Tapiteria saltelei este formata de regula din 3 parti: izolatorul, tapiteria de mijloc si plapuma.
Citeste si:
Ghidul care te ajuta sa cumperi casa perfecta
8 idei de design care iti transforma total casa