Inima iubirii
Ingrediente pentru blat
150 g unt sau margarina
150 g zahar
1 plic zahar vanilinat
3 oua
100 g ciocolata
150 g faina
2 lingurite rase cu praf de copt
Pentru umplutura
200 g capsune proaspete
Pentru ornat
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, adaugat treptat, pana devine spumos. Se adauga zaharul vanilinat, galbenusurile, unul cate unul si ciocolata inmuiata. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, iar la sfarsit, se amesteca delicat cu albusurile batute spuma tare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma speciala, cu format de inima, unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Se scoate din forma dupa ce s-a racit complet, avand grija sa nu se rupa. Se umple cu capsune proaspete si se orneaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Optional, se poate adauga frisca.
Articolul anterior Placinte poale-n brau Articolul următor Negresa cu nuca de cocos