Familiarizează-te cu importanța regulilor la nunțile britanice și alege dintre ele ce este mai important pentru tine.
1. Aprobarea de căsătorie
Potrivit Acordului la Succesiunea tronului din 2013, primele 6 persoane din succesiune trebuie să primească aprobarea reginei pentru a se căsători. Pe 14 martie, Regina Elisabeta a II-a a aprobat unirea Prințului Harry (al șaselea la tron) cu Rachel Meghan Markle printr-o scrisoare adresată Consiliului regal.
2. Verighetele trebuie confecționate din aur de Welsh
Această tradiție datează din 1923, când Regina, străbunica prinților William și Harry a fost prima care a purtat un asemenea inel. Aurul de Welsh a fost declarat dispărut deci este foarte greu de găsit acum în mine. De atunci, inelele Reginei Elisabeta a II-a, Dianei, Catherine ducesa de Cambridge și Camilla ducesa de Cornwall au fost făcute din acest metal rar, iar verigheta lui Meghan Markle i-a fost dăruită prințului Henry de către Regină la scurt timp după logodnă.
3. Un buchet destinat Mormântului Eroului Necunoscut
În loc de a arunca buchetul, miresele regale trebuie să îl depună la Mormântul Eroului Necunoscut din Westminster Abbey, Londra. Elizabeth Bowes-Lyon, mama reginei Elisabeta a II-a, a fost prima care și-a dus buchetul acolo, ca tribut pentru soldații căzuți la datorie și pentru fratele său, Fergus, care a murit în Bătălia de la Loos, din 1915. În ziua de astăzi, miresele fac acest lucru a doua zi, când toate fotografiile oficiale au fost făcute.
4. Portretul oficial
Sesiunea foto oficială este o altă tradiție, care se ține, de obicei, înainte de ceremonia propriu-zisă, iar primul rege britanic care a făcut așa ceva a fost Edward al VII-lea. Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pe Alexi Lubomirski pentru eveniment, unul dintre cei mai faimoși fotografi de fashion, care le-a făcut și pozele pentru ședința de logodnă.
5. Mirele poartă uniforma militară
Conform protocolului familiei regale, bărbații trebuie să aibă serviciul militar făcut, pentru a primi un titlu și un regiment de care aparțin. Potrivit tradiției, mirii se îmbracă în uniforma militară și își etalează medaliile câștigate.
6. Voal sau rochie cu semnificație
Elizabeth a II-a, care s-a măritat în 1947, a avut o rochie și un voal decorată cu floarea ce simboliza pacea de după Al Doilea Război Mondial. Meghan, ducesa de Sussex, a cerut ca voalul să-i fie decorat cu 53 de flori ce simbolizează membrele Commonwealth, 53 de state inclusiv Marea Britanie și aproape toate vechile colonii. Regina l-a numit pe Harry ambasadorul tineretului în Commonwealth și voalul lui Meghan simbolizează mândria că are un astfel de soț și faptul că e pregătită oricând să dea o mână de ajutor.
7. Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru
Conform tradiției, fiecare mireasă britanică ar trebui să aibă ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Kate Middleton a avut cercei cu diamant noi, primiți în dar de la părinții ei, mâneci din dantelă veche irlandeză și o panglică albastră cusută în căptușala rochiei. Cât despre împrumut, ea a luat tiara reginei.
8. Oaspeți cu pălării
Încă din 1950 se consideră că pentru a participa la o nuntă regală femeile trebuie să-și acopere capul cu o pălărie cochetă. Acest obicei face ca parada regală să arate precum un show de modă.
9. Torturi impunătoare
Principalul simbol al nunții este un mare tort de nuntă. Cofetarii au petrecut 5 zile pregătind fiecare strat al torului de la nunta lui William cu Kate, pentru că acestea trebuiau înmuiate în rom și brandy în fiecare zi. Meghan și Harry au decis să ocolească un pic tradiția și au ales în locul celui îmbrăcat în marțipan un tort cu aromă de lămâie și flori din sirop, pentru care cofetarii au folosit 200 de lămâi și 10 sticle de sirop. Acesta a fost un tort neobișnuit, deoarece nu era unul tradițional pe etaje ci era compus din mai multe bucăți aşezate pe platouri de aur.
10. O felie de tort pe post de mărturie
După nuntă, fiecare oaspete primește acasă o felie de tort, într-o cutie frumos decorată, alături de o felicitare de mulțumire pentru prezență. Membrii familiei regale păstrează vârful tortului, ca să-l servească la botezul viitorului copil, iar o altă bucată din tortul regal se vine la licitație.
Inspiraţie pentru mirese: 10 tradiţii de nuntă respectate de familia regală britanică
Ceremoniile de nuntă din familia regală britanică urmăresc multe tradiții și respectă multe reguli dezvoltate de Casa de Windsor în ultimele decenii, pentru că regii britanici prețuiesc tradiționalismul.