Tinerii educati erau interesati de subiect, fapt relatat de Platon cand a vizitat scoala lui Dionysos; acesta a surpins doi elevi intr-o disputa aprinsa cu privire la teoriile lui Anaxagoras si isi argumentau pozitia prin imitarea eclipticii cu bratele. Aristofan insa, in comedia Norii, ridiculizeaza studiul astrologiei ca fiind o chetiune de snobism mai de graba, decât de cunoastere pentru clasele superioare din Atena.
Cel care a adus astrologia in lumea elena a fost, dupa cum am mai spus, un caldeean, Berosos, preot al lui Baal Marduk, care a ajuns in insula Cos, undeva pe la 260 i.Hr. unde fiinta scoala medicala la care a invatat si Hiparh. Pe insula, Berosos a infiintat o scoala de astrologie care, se pare, a fost prima de acest fel in Grecia. Se spune ca manualul dupa care preda era un tratat numit Ochiul lui Bel, care a existat sub forma a 70 comprimate in biblioteca lui Assurbanipal, si care ar fi fost compilate dupa un tratat, mult mai vechi, scris in mileniul 3 i.Hr. la cererea lui Sargon I. Berosus a scris o istorie a Babilonului care acoperea o perioada vasta, de la anul 500.000 i.Hr. si pana la moartea lui Alexandru cel Mare, in care a adunat-o cantitate considerabila de informatii cu caracter astronomic si astrologic. Una din acestea se referea la Anul Mare, de exemplu, si la teoria ca cutremurele erau cauzate de planetele care faceau cu Soarele. El a vorbit, de asemenea, despre un cataclism diluvian atunci când planetele s-au coroborat in Rac, când pamântul a devenit noroi iar pamântul a fost, in cele din urma, acoperit cu apa, distrugând viata, inclusiv oamenii.
Berosos a fost faimos in timpul sau, si se spune ca Atena i-a ridicat o statuie cu o limba de aur drept tribut abilitatilor sale oratorice. A fost urmat la Cos, de Antipatros si Achinapolus care au invatat astrologia medicala, si par sa fi fost primii astrologi greci care au experimentat ideea elaborarii unui horoscop pentru momentul conceperii unui copil, decât la nasterea acestuia. Ei au lucrat materialul dupa cum spune un aforism vechi, conservat in literatura ermetica, in sensul ca semnul ocupat de Luna la momentul conceperii ar fi in Ascendentul momentului nasterii. Interesant este, ca in zilele noastre, Dr. Eugen Jonas, un psihiatru ceh, si-a bazat mare parte din munca pe aceeasta teorie in anii 1960 si pretindea ca este in masura sa spuna sexul copilului nenascut dupa pozitia tropicala a Lunii in momentul conceptiei. Guvernul comunist din Cehoslovacia i-a interzis activitatea in 1970, inainte sa faca dovada completa a afirmatiilor sale.
Si alti caldeenii au ajuns in Grecia, Soudines care l-a vizitat pe Attalus I, regele Pergamului, caruia i-a compilat tabele cu miscarile lunii care au fost, apoi, utilizat timp de secole si a construit unul dintre cele mai vechi astrolabe folosind pietre pretioase pe post de planete si semne.