Mihaela Bilic, o cunoscuta nutritionista de la noi, marturiseste ca a este martora unui razboi declarat impotriva laptelui integral.
"In acest razboi am uitat de bunul-simt si am dus lucrurile la extrem. Fara un pic de grasime nu putem trai, membrana fiecarei celule si structura creierului contine fosfolipide, deci grasime. Nu grasimea e dusmanul, ci cantitatea", subliniaza medicul nutritionist pe pagina oficiala de Facebook.
Cu o lingura de ulei sau un cubulet de unt, spune nutritionista Mihaela Bilic, acoperim necesarul zilnic de grasime.
"Ipocrizia e ca ne ferim de o amarata de grasime din lapte (3,5%) insa consumam relaxati mezeluri, branzeturi si produse de patiserie care au 25-55% grasime. Grasimea din lapte e singura care contine vitaminele liposolubile A si D atat de necesare corpului nostru, iar copiii trebuie sa bea DOAR lapte integral daca tineti la dezvoltarea optima a sistemului lor nervos. In plus vitamina D e esentiala in crestere si ajuta la fixarea calciului in oase", argumenteaza specialista.
Mihaela Bilic spune ca nu are rost sa fim "mai catolici decat papa" in aceasta privinta si ca nu trebuie sa punem la colt laptele integral, deoarece este inofensiv in comparatie cu alte alimente grase din dieta noastra.
Citeste si: Cum te ajuta murele sa iti mentii silueta
Prunele, un desert ideal in cadrul curei de slabire
Ce proprietati nutritionale are gogosarul, comparativ cu ardeiul verde