Prezinți, alături de Marius Niță, una dintre cele mai agresive emisiuni tabloide. Ce reacții ai avut de la vedete? Dar de la public?
Cristina Herea: Am înțeles din primul moment în care am intrat în presă că sursele fac diferența între un jurnalist bun și unul excepțional. Tocmai de aceea de 10 ani mi-am construit un sistem relațional pe care îl întrețin cu discreție și loialitate, față de oamenii care au încredere că pot să livrez publicului larg informația corectă. Cred în puterea publicului de a fi extrem de selectiv, lucru justificat de și de audiențele mari înregistrate la producțiile România tv.
Care a fost cea mai ciudată reacție pe care a avut-o un străin atunci când te-a recunoscut pe stradă?
Cristina Herea: Sunt departe de a fi o vedetă! ☺ Sunt un om simplu, dar complex prin intensitatea trăirilor, cred! Apreciez lucrurile pentru ce semnifică, nu pentru cât valorează!
Însă revenind la lucrurile materiale, cel mai ciudat este că mulți îmi spun că par mai copil în realitate și sunt mai slabă decât la televizor ☺
Pe de altă parte, care a fost cea mai emoționantă reacție avută de cineva care te-a recunoscut de la TV?
Cristina Herea: Singura persoană care se emoționează când mă vede și este cel mai fidel telespectator este bunica ☺ Nu ratează nicio emisiune și nimic nu mă sensibilizează mai mult ca îmbrățișările ei când mă vede. Sper să nu o dezamăgesc vreodată!
Ce îți displace cel mai mult din peisajul monden al Capitalei?
Cristina Herea: Nu sunt în măsură să judec, dar trăim într-o lume mondenă în care mulți nu au apartenență profesională, în care valorile nu mai există, în care pilonii de susținere ai moralității au dispărut, în care noua generație nu mai are repere solide. Este păcat pentru că acest miraj, acest spectacol psihologic determină elitele intelectuale ce au rămas și morale să refuze dialogul...de idei! Cum altfel să evoluăm?!
Știu că ai scris două cărți, te gândești să mai faci asta? Dacă da, care ar fi subictul abordat de această dată?
Cristina Herea: Am scris cărțile „Romania de Culise” și „Mirajul unei lumi...mondene” într-un moment de revoltă, atunci când am înțeles că imaginea publică ascunde adevăruri interzise. Prin aceaste cărți nu mi-am propus să demitizez, ci să umanizez, așa cum nu am dorit să creez diversiune, ci informare. Există o elită care a înțeles că mare parte din realitatea actuală este bazată pe manipulare, pe mesaje induse subliminal, dar mai ales că există o tendintă în societate de a fi distrasă atenția de la marile adevăruri, de a fi redirectionată spre alte centre de interes. Știu că în „culisele” României se ascund adevărati artiști, nemuritori prin creația lor, tineri extrem de inteligenți, care sunt „creierele” din spatele multor realizări în plan social, intelectuali care știu că performanța nu inseamnă celebritate.
Din păcate cred că în ziua de astăzi, mesajele importante ale unei cărți nu mai pot fi înțelese de prea mulți! tocmai de aceea poveștile de viață ce ar fi putut să fie o morală pentru mulți, prefer să le scriu doar în mintea și în sufletul meu. Acolo vor rămâne pentru totdeauna!
În urmă cu un an ai lansat linia de genți L'Art No.29, care se bucură de succes având în vedere că pe 1 martie ai lansat o nouă colecție - Care este secretul unei afaceri de succes?
Cristina Herea: Sunt departe de succes sau performanță, însă trăiesc fiecare moment ca pe o luptă pentru a le dobândi. Puterea credinței mele în vise, dorințe și idealuri conturează realitatea de care încerc să mă bucur. Încăpățânarea cu care mă înarmez de fiecare data în a nu-mi abandona visele și puterea de a mă înconjura de oameni cu sufletul frumos sunt pentru mine o parte din secretul succesului. Însă toate aceste lucruri nu ar avea niciun suport fără ajutorul echipei mele din atelier, care lucrează manual fiecare geantă în parte. Succesul îl datorez lor, iar nereușitele mi le asum.
De unde a pornit ideea afacerii cu genți din piele de crocodil?
Cristina Herea: Pasiunea pentru cohetarie a bunicii mele, astăzi în vârstă de 94 de ani, m-au făcut mereu să înțeleg că detaliile sunt cele care dau personalitate unei femei. I-am admirat întotdeauna mănușile din dantelă, rochiile din mătase și nelipsitele perle, însă geanta din piele de crocodil pe care o purta și la piață a fost sursă de inspirație pentru ceea ce avea să devină deste decenii L’Art No.29. A fost punctul de plecare, în a crea genți din piele prețioasă, dar care să fie practică și să scoată orice ținută din anonimat.
Cum alegi modelele genților, ce te inspiră?
Cristina Herea: Această afacere este contruită pentru a răspunde nevoilor femeilor active, independente și elegante. Tocmai de aceea fiecare geantă ascunde povestea unei femei, fiind creată după dorințele ei. Toate creațiile sunt personalizate și modificate după bunul plac al clientelor. Plăcuțele gravate cu mesaje motivaționale, textele inscripționate pe capacul intern pe foiță de argint și modele clasice sunt o extensie a personalității femeilor puternice, ce ne sunt cliente.
Ce preferințe au femeile din România în materie de genți?
Cristina Herea: Am crezut întotdeauna că brandul este cel care contează, însă această idee a fost detronată în momentul în care am înțeles ca ceea ce primează este calitatea. În ultimul an am observat atenția femeilor pentru detaliile care fac diferența și accentul pe utilitatea și longevitatea produsului. Tocmai de aceea selecția materialelor pe care le folosim este foarte atentă. Aducem piele de crocodil și șarpe din Thailanda, fiind prelucrată în Italia. Versatilitatea creațiilor L’Art No.29 ne-a făcut să câștigăm încrederea publicului feminin. Astfel, o geantă de zi poate fi ușor transformată în una elegantă de seară, prin ascunderea curelei sau a lanțului, ce o transformă în timpul zilei într-o geantă tip postaș.
Care este cea mai ieftină, dar și care este cea mai scumpă geantă marca L'Art No.29?
Cristina Herea: Când am început acest business mi-am dorit fac genți din piele prețioasă, accesibile cât mai multor doamne. Și se pare am reușit. Prețurile pornesc de la 350 ron și ajung la 600 ron. În urmă cu un an am început avem colaborări în câteva țări, precum Dubai și Italia, unde prețurile impuse de colaboratorii noștri ajung la 200 euro.
Care este prețul celei scumpe genți din garderoba ta?
Cristina Herea: Nu am fost niciodată vreo fashion victim, mi-a plăcut întotdeauna să investesc mai mult în bibliotecă decât în garderobă. Totuși, sunt adepta stilului clasic, iar acum pe raftul genților ajunse vintage ☺ stau un Chanel și un Dior. De un an au fost detronate de creațiile L’Art No.29 ☺