1. Subliniaza brandul personal!
Cu siguranta vei fi provocata sa spui cate ceva despre tine. Pregateste-ti un scurt discurs care sa surprinda esenta activitatii tale profesionale, in special aspectele care au legatura cu jobul pentru care ai aplicat, fara a vorbi insa despre acesta sau despre cerintele postului respectiv. Astfel, vei lasa sa se observe ca te-ai integra drept angajat al companiei respective.
2. Explica de ce ai dori jobul
Reprezentantul vrea sa stie ca nu ai aplicat in masa pentru o multime de posturi, in speranta ca vei primi macar un raspuns, ci vrea sa afle ca esti cu adevarat interesata de compania respectiva si ca stii cu siguranta ca postul respectiv este cel pe care ti-l doresti cu adevarat. Aratand ca jobul este potrivit pentru tine il va ajuta pe angajator sa ia o decizie pozitiva.
3. Evidentiaza rolul postului in cariera ta
Explica faptul ca acest job se potriveste perfect directiei in care vrei sa evoluezi, fiind o treapta fireasca in ascensiunea ta profesionala.
Preia initiativa si explica fiecare miscare pe care ai facut-o in cariera si demonstreaza ca te-ai gandit deja cum se va integra acest post in planurile tale pe termen lunga.
4. Atentie la semnele de intrebare din CV
Nu incerca sa sari peste subiecte mai putin placute, precum perioade in care nu ai lucrat sau nivelul de salarizare anterior sau orice alt aspect adus in discutie de angajator. Altfel, vei da senzatia ca ai ceva de ascuns si sansele de a fi chemata la o discutie fata in fata sunt minime.
Tinand cont de aceste aspecte, vei trece cu siguranta de interviul telefonic, crescandu-ti sansele de a obtine jobul dorit!
Ce porti la interviu - Culorile care iti aduc succesul!
Nu reusesti sa te angajezi? Iata de ce!
Varsta, o problema la angajare? Iata cum sa scapi de obstacol!
Strategie eficienta la interviu - Musca-ti limba!