Mormintele sacre de la Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India
Moscheea Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India, este vizitata zilnic de aproximativ 20.000 de turisti. Daca in ceea ce priveste religia nu sunt impuse conditii, ei bine, singurele persoane care nu au voie la mormintele sfinte sunt... femeile.
Nu putine au fost ONG-urile care de-a lungul vremii au evidentiat faptul ca femeia este discriminata, insa guvernul indian nu a facut nicio reglementare in acest sens.
Top 10 destinatii de vis - Pregateste-ti din timp vacanta pentru 2013!
Templele hinduse din Indonezia, India si Bali
Femeile aflate la menstruatie nu au voie sa intre in bisercile ortodoxe si in templele hinduse din Indonezia, India si Bali. Desi nu se stie care este modalitatea de selectie, cum isi dau seama daca o femeie este la menstruatie sau nu, cert este ca femeia, in acea perioada a lunii, este considerata impura, necurata, motiv pentru care nu ii este permis accesul.
Acest ritual este urmat si de Biserica Ortodoxa, care de asemenea interzice femeilor aflate la menstruatie sa intre in lacasele de cult.
Complexul acvatic Galaxy, Germania
Complexul acvatic Galaxy, din Bavaria, Germania, este un loc de agrement in care femeile nu au acces, de data aceasta, din alte motive. Este vorba de motive de siguranta. Proprietarii au decis sa interzica accesul femeilor in complex, in urma unor accidente nefericite in care mai multe femei s-au ranit in zona genitala.
Restrictia este una temporara insa, caci deja se lucreaza la conceperea unui costum de protectie pentru femei, astfel incat acestea sa fie in siguranta si sa se poata bucura de toate activitatile pe care le pot desfasura in incinta complexului de agrement. Restrictia insa nu va fi ridicata si in cazul femeilor insarcinate care, pe timpul sarcinii, nu vor avea acces in Complexul acvatic Galaxy.
Micul dejun - traditii din toate colturile lumii
Muntele Athos
Si aici exista o controversa legata de discriminarea sexuala. Desi in anii trecuti, Parlamentul European a facut apel la statul grec sa reconsidere regula care refuza accesul femeilor in aceasta regiune a Grecie, raspunsul inca se lasa inca asteptat, deoarece nici pana in acest moment nu s-a facut vreo schimbare.
Prin urmare, sterge de pe lista Muntele Athos. Tinutul are autonomie, iar aici nu intra decat barbatii care au un permis special, deoarece locul este destinat calugarilor ortodocsi.
Arabia Saudita
O alta destinatie in care accesul femeilor este interzis este Arabia Saudita. Pentru a putea intra in Arabia Saudita, femeia trebuie sa fie insotita de o ruda de sex masculin. Nici macar turistele nu au voie sa intre neinsotite.
De altfel, in Arabia Saudita femeile au nevoie de permisiunea barbatilor pentru aproape orice ar dori sa faca.
Muntele Omine din Japonia
Inca din anul 2004, Muntele Omine din Japonia a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, insa ramane in continuare una dintre destinatiile turistice interzise femeilor. Pana in prezent, doar barbatii au avut ocazia sa escaladeze muntele si sa ajunga la templul budist.
Motivul pentru care femeilor le este interzis sa viziteze Muntele Omine din Japonia este acela ca ar putea distrage atentia pelegrinilor care vin sa se reculeaga si sa stea departe de orice tentatie lumeasca.
Manastirea Frasinei, Romania
Manastirea Frasinei reprezinta pentru multi credinciosi locul de comuniune a omului cu Dumnezeu. Si desi credinta nu face diferente intre sexe, se pare ca si aici femeii ii este interzis. Motivul este, de asemenea, de natura religioasa.
Manastirea de la Frasineni, aflata in judetul Valcea, este locul destinat exclusiv calugarilor si credinciosilor care vin sa se reculeaga.
Cele mai scumpe hoteluri din lume
Aceasta restrictie a fost lasata de Sfantul Ierarh Calinic, care, vizitand manastirea in secolul al XIX-lea, a decis ca aici sa nu se manance niciodata carne si ca in interiorul ei sa nu calce vreodata picior de femeie.