Intrebarea la care ar trebui sa raspunzi, insa, inainte de a da vina pe altii, este: "Sunt abilitatile mele invechite?"
Angajatorul va evalua un CV urmarind pasii pe care i-ai facut pentru a te mentine la curent cu noutatile din domeniu, pentru ca asa va fi sigur ca esti capabila sa inveti si sa te perfectionezi constant.
Practic, CV-ul tau trebuie sa dovedeasca faptul ca esti activa si ca iti doresti sa acumulezi tot mai multe cunostinte, astfel incat sa dai randament maxim.
Verifica-ti CV-ul urmarind elemente precum certificari specifice domeniului, workshop-uri, conferinte si alte forme de educatie care sa dovedeasca faptul ca ai acumulat noi cunostinte pe parcursul anilor si ca nu te multumesti doar cu cele de baza.
In plus, intreaba-te daca CV-ul tau demonstreaza aplicabilitatea practica a cunostintelor acumulate si eventual recunoasterea obtinuta din partea colegilor, sefilor sau institutiilor unde ai studiat, constand in premii, articole publicate si nu numai.
Aceste elemente atrag angajatorul, fiindca nu doreste sa angajeze pe cineva care sa se uite la ceas, vazand cum trece ziua de lucru. Isi doresc sa optimizeze sistemul si sa obtina cat mai mult profit posibil, iar pentru asta au nevoie de oameni pregatiti sa evolueze.