Datoria lui este sa evalueze daca viitorul angajat este potrivit pentru postul respectiv si cea mai potrivita metoda este sa afli "de ce" a facut diferite lucruri si care este motivatia din spatele diferitelor mutari pe care le-a efectuat in cariera.
Astfel, daca reusesti sa raspunzi la aceasta intrebare in CV, ai sanse mult mai mari sa fii angajata. Daca angajatorul are prea multe semne de intrebare in privinta unui candidat, il va aseza deoparte, pentru analiza suplimentara si cine stie daca va reveni asupra lui. Daca, in schimb, ai toate raspunsurile la vedere, sansele sa fii chemata la interviu cresc considerabil.
Cea mai frecventa situatie in care angajatorul isi pune intrebarea "de ce" este cea in care candidatul a avut mai multe joburi intr-o perioada scurta.
Daca pare ca ai sarit din floare in floare, nu vei face o impresie buna, asa ca ai grija sa mentionezi in CV motivele clare pentru care ai renuntat la postul respectiv, cum ar fi falimentul sau disponibilizarile, spre exemplu.
Daca ii oferi raspunsurile pe care le cauta, angajatorul va citi in continuare si nu va avea nicio problema in a te chema la interviu, pentru ca ii este clar cum ai evoluat profesional de-a lungul anilor.
Pentru a fi sigura ca ai raspuns la toate intrebarile, reciteste CV-ul cu un ochi critic si incearca sa iti pui posibile intrebari care ar putea aparea in mintea angajatorului si sa le clarifici.