Articolul de fata mi-a fost inspirat de unul dintre comentariile primite astazi pe blog.
Noi toti avem "demoni" cu care ne luptam clipa de clipa. Frica este un sentiment puternic care hraneste demonii din noi, inducandu-ne senzatiile negative, de neliniste, haos, nebunie, tristete, amaraciune, teama, complexe, frustrari, resemnare, neincredere, impulsivitate, goliciune, renuntare, furie si lista poate continua..
Patrunderea in noi insine este foarte grea mai ales atunci cand poate, nici nu ti-ai pus problema vreodata, nici n-ai gandit ca unele raspunsuri se afla in tine si nu in afara ta.
Experientele pe care le traim in viata, mai ales cele negative ne marcheaza si ne schimba intr-un mod definitiv. Faptul ca ramanem in viata dupa toate astea, ne arata ca suntem datori sa mergem mai departe cu bagajul acumulat. De multe ori insa, amprenta lasata este atat de negativa, incat sunt doar cativa pasi pana la renuntarea de a mai gasi un lucru frumos in viata noastra; acel lucru ce-ar fi suficient sa ne dea un imbold de a merge mai departe. Acea scanteie care stii ca daca se aprinde si o hranesti apoi cum trebuie, se va amplifica si te va coplesi (pozitiv) in cele din urma. Trebuie DOAR sa ai speranta si incredere in ceea ce simti si mai ales CURAJUL de a actiona.
Viitorul este ceea ce gandim si felul in care actionam in prezent, de aceea trebuie sa fim activi si pozitivi din toate punctele de vedere si sa continuam cercetarea intr-un mod mai atent si mai profund.
Nici eu nu stiu intotdeauna 100% ce este bine si ce este rau, de asta si gresesc uneori. Cred insa ca este mai bine sa ma autoanalizez, decat sa fug, sa ma ascund, sa ma tem de ceea ce nu stiu sau nu inteleg. Prefer aflarea adevarului, oricat de dureros ar fi..
Introspectia pana la urma nu inseamna altceva decat intelegerea cu adevarat a nevoilor pe care le avem, a lucrurilor care pot duce la implinirea noastra, dar si a umbrelor ce dau tarcoale constiintei noastre, de care trebuie sa luam aminte si sa ne ferim. De cate ori nu am luat o decizie gresita fara ca macar sa constientizam acest lucru?
A face periodic alegeri gresite, inseamna ignoranta, comoditate si o lipsa de autoobservare.
Sinceritatea cu noi insine (in primul rand) si cautarea profunda in interiorul nostru, ne poate dezvalui informatii importante si o evaluare corecta asupra noastra si a responsabilitatilor pe care le avem.
Aceste lucruri sunt indispensabile pentru toate deciziile importante pe care le avem de luat in viata noastra.
“Nu cauta in afara; intoarce-te catre tine; adevarul salasluieste in omul interior” (“Confesiuni”, Sf. Augustin)