Dupa cum se stie, oglinda este nelipsita din vestibul, baie, dormitor, insa astazi in decorarea unei case sau a unei cladiri, oglinda reprezinta un adevarat trend, fiind folosita din ce in ce mai mult. Curentul arhitectural 2011-2012 foloseste oglinda de dimensiune mare, pe principiul "cu cat mai mare cu atat mai bine".
In cazurile clasice, oglinda se foloseste pentru a da luminozitate unei camere mai intunecoase, pentru a da senzatia de mai mult spatiu. O oglinda pe cel putin 2/3 din perete va extinde camera si o va face sa para mai aerisita.
Oglinzile-perete sunt folosite pentru a crea lumina si iluzia de spatiu. Mobilierul cu oglinda este esential pentru secolul 21-lea, fiind mixul perfect intre fuziune si utilitate. Intr-o camera luminata slab plasarea unei oglinzi mari, pe peretele opus ferestrei, creeaza un efect optic placut.
Oglinda din centrul mesei: o oglinda in centrul mesei da un aspect elegant si sofisticat dining-ului. Incearca sa pui pe aceasta si vaze (sau vase) de marimi si forme diferite cu sau fara flori, pentru senzatia de profunzime. Oglinzile in bucatarie sunt alternativa creativa a sticlei si o idee nonconventionala.
Oglinzile "in grup" reflecta interiorul camerei intr-un mod inteligent, dand un efect "spart". Grupeaza intamplator sau dupa preferinte mai multe tipuri de oglinzi, cu forme variate si rame distincte pentru a sugera ideea de "colectionar". Oglinda poate indeplini si rolul de tablou. Cu o rama inedita si creativa ea decoreaza peretii oferind perspective interesante si personalizate.
Lumanarile alaturate unei oglinzi reprezinta o modalitate de inviorare a mediului locuintei tale. Lumina acestora se reflecta dublu crescand intensitatea romantismului si nuanta boema. Oglinzile incorporate in podea maresc camera si au efect bidimensional. Iar daca avem in vedere o oglinda pe tavan, camera respectiva va parea mai inalta.
Oglinzile de exterior redau imagini placute din mediul inconjurator, in acest caz, devenind parte a spectrului artistic dubland peisajul. Oglinda in partea de sus sau in partea de jos, ca fasie orizontala , paralela cu tavanul sau cu podeaua, da impresia ca tavanul sau respectiv podeaua se prelungesc.
Oglinzile curbate sunt, de asemenea, folosite in amenajari interioare si design, la vizualizarea marita sau scazuta a imaginilor reflectate. Pentru persoanele muzicii, oglinzile acustice sunt accesorii deosebite pentru a difuza si a propaga sunetul.
Citeste si:
Da o fata noua casei tale - Bugetul decide!
Reamenajarea biroului: Modern sau clasic? Stilul tau decide!
Cum sa racim sau sa incalzim casa prin intermediul culorilor