Struguri pentru sanatatea inimii
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, strugurii sunt bogati in antioxidanti si flavonoide, ceea ce reduce afectiunile de inima. In compozitia strugurilor se regasesc compusi fenolici, precum resveratrol si quercetina, care reduc inflamatiile si mentin inima intr-o stare sanatoasa.
Migdale pentru reducerea colesterolului
Migdalele sunt bogate in proteine, calciu si vitamina E. Mai mult, contin si grasimi monosaturate, care reduc si echilibreaza nivelul de colesterol. Iar migdalele sunt calea cea mai potrivita de a stapanii starile de foame deoarece sunt satioase. Insa trebuie sa fii atenta, migdalele sunt si bogate in calorii, asa ca este recomandat sa ai un consum echilibrat.
Morcovii benefici vederii
Consumul de morcovi aduce un aport bogat de vitamina A. Acest lucru se datoreaza beta - carotinei, care se regaseste in morcovi, si cu ajutorul caruia organismul produce vitamina A. Lipsa vitaminei din organism poate afecta grav vederea. Mai mult, morcovii contin si antioxidanti, care reduc riscul de cataracta.
Scortisoara pentru o buna digestie
Acest condiment este folosit pentru o absoarbere corespunzatoare a unosr anumite produse lactate, insa are si proprietati pentru combaterea unor afectiuni. Un studiu realizat de Departamentul de Agricultura din Statele Unite a demonstrat ca scortisoara reduce riscul de leucemie sau cancer limfom. Mai mult, scortisoara este benefica si in cazul persoanelor care sufera de diabet. Ajuta digestia si stimuleaza circulatia sangelui, reducand astfel nivelul de zahar din sange. Acest lucru este benefic in special, in cazul diabetului de tip 2.
Afla aici mai multe despre alimentele care iti pot salva viata.