Vitaminele sunt esentiale in sezonul rece pentru ca ne intaresc imunitatea si ne feresc de raceli si gripe.
Tocmai de aceea Ioana Ginghina sfatuieste pe toata lumea sa manance cat mai multe fructe si legume, insa cum acestea se gasesc cu dificultate acum, ea are trei sugestii naturale, cat se poate de sanatoase.
"Sfecla rosie contine foarte multe substante ce protejeaza ficatul. Despre sfecla va mai putem spune ca isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire. Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor. Aceasta deoarece incurajeaza productia de globule rosii noi (un proces numit eritropoieza).
Ridichea neagra
Pe vremuri, egiptenii, romanii si arabii foloseau ridichea neagra pentru calitatile sale medicinale.
Depurativa, energizanta, ridichea neagra este de neintrecut în a elibera ficatul si rinichii de deseurile si toxinele care le inunda, în a activa intestinul, stomacul si vezica biliara.
Gulia
E plina ochi de vitamine si minerale, avand cu toate acestea un continut scazut de calorii: doar 27 calorii la 100 g de gulie. Marele avantaj al consumului guliei este acela ca este un aliment permis si in cazul diabetului, favorizand reglarea nivelului glucozei din sange. Guliile au 0 colesterol, 0 zaharuri si doar 0,2 grasimi la suta de grame. In schimb, aveti mare grija daca suferiti de afectiuni ale tiroidei. In acest caz, nu ar trebui sa consumati gulie caci aceasta contine glicosinolati ce impiedica asimilarea iodului de catre tiroida.
Tot in compozitia acesteia gasim minerale precum potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fier, mangan si cupru si de aceea este recomandat sa fie consumata in stare proaspata (pentru a-i pastra toate proprietatile), inabusite sau fierte.", a scris aceasta pe blogul personal.