Astfel, Ioana Ginghina dezvaluie ca majoritatea bolilor au o singura cauza: acidifierea organismului.
Cel mai simplu exemplu in acest sens ar fi unul referitor la un acvariu cu pesti.
“Ce se intampla cand introducem in acvariu prea multa mancare sau alimente necorespunzatoare (alimente care produc acidifiere, de exemplu: produse lactate, zahar si proteine de origine animala) si pestii nu pot manca sau digera intreaga cantitate si restul incepe sa se descompuna si sa putrezeasca. La descompunerea alimentelor se formeaza elemente toxice acidulate si alte elemente chimice iar acest proces are ca rezultat si mai multe produse secundare acidulate care modifica nivelul optim bazic.
Asa se intampla si cu corpul nostru. Il intoxicam cu poluarea aerului, cu fumatul, cu medicamente si cu prea multe alimente acidulate, care rastoarna echilibrul lichidelor noastre interioare alcaline.”, a explicat Ioana Ginghina pe blogul personal.
Pentru o sanatate de fier si pentru ca metabolismul sa functioneze corect este nevoie de un mediu interior alcalin echilibrat.
Alcalinizarea corpului este favorizata de o alimentatie sanatoasa si trebuie sa bem multa apa si sa facem miscare in aer liber, undeva unde poluarea este redusa si sa renuntam la a mai lua medicamente cu pumnul.
Pentru a ajuta organismul sa isi recapete echilibrul, Ioana Ginghina a tinut o cura pe baza de extract pur de papadie, extract pur de coada calului, extract pur de cartof si suc bazic de legume.
Un amestec de 75 ml de suc bazic de lecume, 40 ml extract de cartof, 20 ml extract de coada calului si 20 de ml de extract de papadie se administreaza de doua ori pe zi, dimineata si seara, inaintea mesei.
In restul timpului se consuma 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, de preferat apa si ceai verde.