Ioana Ginghină a recunoscut că a găsit o variantă de cereale crocante, homemade, care să cuprindă multe ingrediente sănătoase, naturale şi care sa aibă multe vitamine.
"Combinaţiile pot fi numeroase, de aceea vă spun că trebuie să vă puneţi imaginaţia la contribuţie în funcţie de preferinţele voastre şi ale celor care le vor mânca. Ruxandra mea, de exemplu, nu adoră fructele uscate, aşa că ies din discuţie, însă mă joc cu tot felul de seminţe: de chia, floarea soarelui, dovleac, migdale, muguri de pin, etc.", a mărturisit actriţa Ioana Ginghină pe blogul oficial, referindu-se la fiica ei.
Ingrediente:
1 cană de fulgi de ovăz
2 linguri seminţe chia
1/2 linguriţă scorţişoară
1/4 linguriţă nucşoară
2 linguri miere
1 lingură ulei de palmier/cocos/struguri
Mod de preparare:
Actriţa a explicat cum poţi face cereale crocante homemade. În primul rând, trebuie să preîncălzeşti cuptorul. Vedeta are cuptor electric, pe care l-a setat la o temperatură de 200-220 de grade Celsius.
"Apoi se ia o tavă pe care se aşază o foaie de copt, pe care am stropit-o cu spray de gătit, (aveam doar cu ulei de masline). Se amestecă toate ingredientele, până ce fulgii de ovăz sunt acoperiţi de miere şi ulei. Apoi întindeţi toată compoziţia pe hârtia de copt şi lăsaţi totul aproximativ 20 de minute la cuptor. Se lasă la răcit până ce ovăzul devine crocant şi gata cerealele preparate în casă.
Acum Ruxandra poate mânca cereale cu lapte la micul dejun fără probleme, pentru că ştiu că nu conţin niciun adaos chimic", a concluzionat Ioana Ginghină. (Sursa foto: Facebook)