Ioana Ginghina prezinta cateva trasaturi ale untului purificat si explica ce rol are, dar si cum se prepara. "Untul purificat dupa reteta ayurvedica este folosit si in domeniul cosmeticii. Se spune despre el ca este elixirul vietii si ca poate sa refaca tineretea. Mai usor de digerat decat untul traditional si alte grasimi animale, untul purificat fortifica organele digestive, sporeste savoarea mancarilor si le pastreaza continutul in vitamine si alte substante vitale. Mai asigura si o asimilare optima a vitaminelor si sarurilor minerale", a marturisit Ioana Ginghina pe blogul ei.
Cum se prepara ghee
Actrita a explicat etapele si modul in care putem obtine unt purificat:
1. Se iau 500g de unt cat mai natural posibil, se taie in bucati mici.
2. Se spala cu apa rece pana cand depunerile de protide sunt eliminate si apa ramane limpede.
3. Se pun toate bucatile intr-o cratita si se pune la foc potrivit pana se topeste si la suprafata se formeaza o spuma.
4. Apoi se scade temperatura, adica se da focul la mic si fara sa mai acoperi untul, il lasi sa fiarba pana se evapora toata apa si pana iei toata spuma care mai rezulta in urma fierberii.
"Nu trebuie lasat mai mult caci se arde si asta nu e bine. Untul topit trebuie sa aiba culoarea galben-auriu si nu maroniu. Pentru 500 g timpul variaza intre 30-60 minute. Depinde mult de focul la care este pus la topit. Eu fac ghee acasa si il pun apoi intr-un castron de sticla, acoperit si il tin intr-o camara racoroasa, nu la frigider", a completat Ioana Ginghina.
Citeste si: Reteta zilei: o salata sanatoasa de cruditati, de la Ioana Ginghina
Dieta caloriilor negative - Ioana Ginghina iti spune ce beneficii are
3 masti pentru corp testate de Ioana Ginghina - Incearca-le si tu