In acest an, sursele de inspiratie ale tuturor designerilor implicati in Festivalul Brazilor de Craciun au fost inedite si transpuse in adevarate opere de arta.
Irina Schrotter a colaborat anul acesta cu Andreea Raicu pentru realizarea bradutului. Povestea inovativa continua linia conceptelor creative specifice lucrarilor realizate de Irina Schrotter. Bradutul este un obiect de arta contemporana, realizat sub forma unei sculpturi elegante. Dimensiunea bradului este una impresionanta, avand aproximativ 2 metri inaltime. Exteriorul rece, din metal, ascunde o instalatie de lumina pentru a transmite caldura sarbatorii. Capodopera reprezinta un elogiu adus unuia dintre elementele naturii, conul, strans legat simbolic de bradul de Craciun, ce va completa si intregi spatiul in care va fi amplasat. “Implicarea ca voluntar in cadrul Festivalului Brazilor de Craciun ma implineste spiritual si anul acesta am vrut sa ofer mai mult. Pentru ca interactionez cu ei, pentru ca observ cat de dificila este copilaria lor si cat de multe pot schimba fondurile obtinute cu ajutorul acestui eveniment caritabil, am sustinut-o pe prietena mea, Irina Schrotter in realizarea acestui bradut. Sunt sigura ca va fi apreciat si imi doresc ca editia din acest an sa fie un succes, pentru a sustine programele realizate de Salvati Copiii.”, spune Andreea Raicu. Bradul a fost realizat cu sustinerea domnului Dragos Patrascu, Conf. Dr. Catedra de Grafica din cadrul Facultatii de Arta din Iasi.
Pornind de la vestimentatie si pictura, Cristian Samfira a creat un brad rugaciune, o stilizare a iconografiei sau a trupului uman. Bradutul indeamna la meditatie, la ascensiune spirituala, pana in punctul ideal pentru fiecare. “Este un brad in care sa poti visa si sa adaugi petele de culoare ce lipsesc din cotidianul nostru auster si impamantenit in noi, cei de zi cu zi”, afirma Cristian Samfira.
Agnes Toma a transformat o rochie de printesa intr-un bradut unicat. Realizat cu multa grija si atentie la detalii, din tulle, flori si vise, reprezinta o creatie in stilul expresiv Agnes Toma. “Este un bradut venit direct din atelier, neterminat pentru ca visele nu trebuie sa se termine niciodata. E un simbol magic prin care le transmit copiilor Crede! Visul se va implini, suntem aici pentru a te ajuta sa crezi ”, declara Agnes Toma.
Rita Muresan a realizat Copacul fermecat, in care locuiesc toate zanele naturii. „Iarna, el este plin de de zapada si seamana cu un copac de clestar. Toata ziua, zanele ocrotesc natura, iar seara se odihnesc in acest copac, istovite. Munca de peste zi a zanelor este din ce in ce mai grea, pentru ca oamenii au uitat sa ocorteasca natura.”, a declarat Rita Muresan, care, prin bradutul creat a vrut sa sublinieze importanta mediului in care traiesc copiii.
Craiasa zapezii a fost basmul de la care a plecat Kristina Dragomir, iar creatia ei este o intalnire artistica intre frig si caldura, bradul fiind sub forma unui sfesnic de clestar, decorat cu lumanari care vor arde vesnic.
Visul unei nopti de vara este numele bradutului decorat cu cristale Swarovski si numeroase alte pietre, acoperit cu foite de argint, pentru care a lucrat echipa de artisti de la Oxette.
Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Rita Muresan, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Conf. univ. dr. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Ioan Nemtoi, Irina Schrotter si Andreea Raicu, Kristina Dragomir, Togo Design, Victoria 46, Mihaela Glavan, Ana Wagner, Agnes Toma, Cristian Samfira, Irina Marinescu, Oxette, Claudia Castrase, Iris Serban, Salvati Copiii si IKEA au realizat braduti in exclusivitate pentru Festivalul Brazilor de Craciun cu scopul de a obtine fonduri de sprijinire a programelor realizate de Salvati Copiii.