Am pregatit pentru tine o lista cu 5 sfaturi care te pot motiva sa continui procesul de cautare a unui loc de munca:
1. Fii consecventa
Incearca sa eviti sa cazi intr-o rutina de vacanta. Iti recomandam ca odata ce incepe procesul de plasare de locuri de munca sa incerci sa te trezesti devreme ca si cand ai avea un program de lucru si pentru a evita cadereaintr-o rutina inactiva. Ai grija sa nu cazi in capcana de a trimite CV-uri ocazional, dupa care sa nu mai incerci, pentru ca un lucru pe jumatate facut duce la depresie si stagnare.
2. Planifica-ti cautarea locului de munca
Ca sa profit din plin de timpul pe care il ai la dispozitie pentru cautarea unui loc de munca, este recomandat sa elaborezi un plan dupa care sa te ghidezi. De asemenea, tine o lista cu locurile de munca la care ti-ai depus candidatura si trateaza aceasta "aventura" ca pe o lucrare clara, ce are obiective, sarcini si un program strict.
Cautarea unui loc de munca este un proces lent din punct de vedere psihologic, dar poate fi accelerat daca efectuezi o planificare adecvata.
3. In timp ce cauti de lucru incearca sa iti pastrezi potentialul
Daca procesul de cautare a locului de munca dreaza de ceva timp, nu trebuie sa uiti de cat este de importanta formarea ta, ceea ce inseamna ca este bine sa te pregatesti continuu pentru atunci cand vei fi fata in fata cu angajatorul.
4. Extinde criteriile de cautare
Fa-ti timp sa te uiti la posibilele zone si cheltuieli care pot fi potrivite pentru tine. Fa-ti timp sa revizui tendintele companiilor, dar nu iti concentra toata atentia exclusiv la acest mediu.
Internetul, desi este o sursa importanta de cautare nu ar trebuie sa fie singurul mijloc prin care sa iti cauti de munca. Nu pierde timp pe internet mai mult decat necesar, ci ai in vedere si alte strategii. Spre exemplu, mergi personal la companii cu CV-ul, discuta cu angajatorii si lasa-i sa te descopere. De asemenea, daca vezi ca procesul de angajare dureaza foarte mult, nu da cu piciorul unei eventuale colaborari in urma careia nu vei fi remunerata. Ia asta ca pe o experienta in plus la CV.
5. Gandeste pozitiv
Atunci cand vrei sa te angajezi, ai in vedere ca procesul este unul anevoios si trabuie sa stii sa ai rabdare si sa gandesti pozitiv.Este vital sa iti mentii o stare de spirit pozitiva si sa te automotivezi, intrucat fiecare gand negativ sau actiune te poate descuraja la un moment dat. Fii pregatita pentru neprevazut si nu renunta la prima usa inchisa in nas.
Incearca sa inveti sa ai rabdare si sa iei in considerare toate optiunile potrivite pentru tine. De asemenea, nu uita ca angajatorii apeleaza la diferite trucuri la interviurile de angajare, printre care si punerea rabdarii la incercare. Asa ca, ai grija la deciziile pe care le iei si reactiile pe care le ai.
10 lectii de viata pe care ni le-a "predat" Steve Jobs
10 citate care te fac sa iti apreciezi mai mult viata
Cum iti influenteaza cariera si viata personala cele mai importante 20 de minute ale zilei