Potrivit cercetatorilor americani, in urma unui studiu realizat pe 200 de subiecti, cei care apreciaza aromele iuti sunt mult mai tentati sa se implice in situatii riscante, care sa le ridice nivelul de adrenalina.
Pasiunea pentru mancare iute tradeaza si o personalitate dornica de evenimente picante.
Subiectilor participanti la studiu li s-a administrat o cantitate mica de capsaicina, ingredientul activ din chilli, intr-un pahar cu apa. Cei carora le-a placut experienta sunt si cei care au sustinut ca le place adrenalina.
“Exista o ipoteza potrivit careia cei care isi asuma riscuri au o lipsa de adrenalina si se expun unor situatii riscante pentru a primi acea adrenalina si pentru a se simti mai bine. Asa ca vor lucra cu bombe sau in medii cu risc sporit astfel incat sa se simta normal. In mod similar, cand mananci ceva iute, iti cauzeaza un pic de durere si astfel iti creste nivelul de adrenalina”, sustine Alan Hirsch, de la Smell and Taste Treatment and Reasearch Foundation din Chicago.
Citeste si:
3 alimente despre care crezi ca sunt sanatoase, dar nu sunt
Cainele tau pofteste la o gustare? 6 alimente sanatoase pe care sa le savurati amandoi!