Tawana Lowery, autor al unor cărţi din sfera dezvoltării personale şi o experienţă grăitoare în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu, dezvăluie care sunt cele trei aspecte esenţiale pentru o relaţie matură, sănătoasă, menită să treacă testul timpului.
"Timpul este preţios, aşa că nu-l irosi pe oameni care nu ştiu regulile de bază ale unei relaţii sănătoase. Dacă am învăţat ceva dintr-o căsnicie eşuată, ce a durat 26 de ani, este că trebuie să ai o fundaţie formată din câteva aspecte de bun simţ pentru a te asigura că relaţia nu se va destrăma", explică Lowery.
Cele trei elemente de bază ale fundaţiei unei relaţii sănătoase sunt angajamentul, consideraţia şi compromisul.
Disponibilitatea de a-ţi asuma un angajament este trădată de lucruri simple, precum punctualitatea, faptul că respecţi promisiunile făcute, eşti capabil să ai un job stabil şi nu numai. Dacă un potenţial partener are dificultăţi în a îndeplini aceste criterii în viaţa de zi cu zi, şansele ca acesta să poată funcţiona corect în cadrul unei relaţii scad considerabil.
În ceea ce priveşte consideraţia, fii atent la capacitatea unui potenţial partener de a se gândi la drepturile şi sentimentele celor din jurul lui. E conştient că acţiunile lui au consecinţe şi pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra celor din jur? Se gândeşte şi la binele celor dragi când face planuri sau ia decizii importante? Dacă nu o face în general, ce te face să crezi că se va schimba pentru tine?
Compromisul este posibil numai dacă ambii parteneri dau dovadă de flexibilitate. Oricât de bine ai planifica totul, neprevăzutul te va forţa să mai laşi de la tine, iar dacă partenerul nu este capabil să acţioneze la fel, relaţia nu are nicio şansă, fiindcă aşa apar frustrările şi resentimentele