Noile directive cresc pana la 25 de ani limita de varsta a pacientilor care pot fi consultati de psihologii pentru copii.
Este o initiativa care incearca sa impiedice tendinta societatii de a aplica presiune asupra copiilor pentru a se maturiza mai repede si de a bifa anumite realizari.
“Devenim mai constienti de dezvoltarea de dupa varsta de 18 ani si cred ca este o initiativa laudabila”, este de parere psihologul Laverne Antrobus, de la London’s Tavistock Clinic.
Exista, in prezent, trei stadii ale adolescentei, potrivit raportului BBC: adolescenta timpurie (12-14 ani), adolescenta de mijloc (15-17 ani) si adolescenta tarzie (dupa varsta de 18 ani).
Aceasta clasificare a fost introdusa fiindca noi cercetari arata ca dezvoltarea creierului continua si dupa varsta de 18 ani, ajungand chiar si pana la 30 de ani.
Astfel, se doreste o atentie sporita acordata celor cu varste peste 18 ani, astfel incat sa nu rateze oportunitati in ceea ce priveste sanatatea si educatia. In plus, schimbarile hormonale continua chiar si dupa varsta de 20 de ani.
“Unii adolescenti vor dori sa stea mai mult alaturi de familie fiindca au nevoie de mai mult suport pe parcursul acestor ani de formare si este important ca parintii sa contientizeze acest lucru si sa inteleaga ca nu toti tinerii se dezvolta in acelasi ritm.”
Citeste si:
Diana Dumitrescu schimba prefixul: "In adolescenta credeam ca la 30 de ani viata se termina"
In adolescenta te-au facut sa suspini - Ai vrea sa ii intalnesti in realitate?
Andreea Esca, in adolescenta - Ti se pare ca s-a schimbat mult?