Jeleu de coacaze cu vin rosu (100 calorii/portia)
400 g coacaze rosii proaspete sau congelate
2 foi de gelatina
25 cl de vin rosu
4 linguri cu zahar pudra
1 varf de cutit cu scortisoara pudra
1 varf de cutit cu nucsoara
1. Daca coacazele sunt congelate, puneti-le la dezghetat in frigider, Daca folositi coacaze proaspete, triati-le, spalati-le si scurgeti-le bine. Inmuiati foile de gelatinaintr-un bol cu apa rece.
2. Turnati vinul intr-o cratita, adaugati zaharul si incalziti usor, amestecand, pana ce zaharul se topeste. Puneti la fiert, adaugati coacazele, scortisoara si nucsoara si lasati pe foc un minut.
3. Scoateti coacazele, scurgeti-le bine si puneti-le in 4 forme mici.
4. Lasati cratita pe foc domol, scurgeti-le bine si puneti-o in vinul cald. Amestecati pana se topeste, apoi turnati vinul peste fructe. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi puneti siropul in frigider timp de 2 ore, pentru a se intari gelatina.
5. Pentru a scoate din forme, inmuiati cateva secunde formele in apa fierbinte si apoi rasturnati-le in farfurii. Serviti rece, cu o inghetata.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"