Jeleu de pepene verde
2 kg de pepene verde
125 g zahar pudra
75 g amidon alimentar
1 praf de scortisoara
4 linguri de coaja de lamaie confiata, taiata marunt
3 linguri ciocolata amara rasa
cateva flori de iasomie proaspete pentru decor
Se stoarce sau se mixeaza miezul de pepene pentru a se obtine 1 l de pulpa. Se pune pulpa de pepene intr-o cratita mare, se adauga zaharul si amidonul alimentar si se fierbe la foc mic, amestecand permanent. Cand amestecul incepe sa clocoteasca, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, amestecand permanent. Se ia deoparte de pe foc, se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga lamaia confiata si bucatelele de ciocolata. Se clateste interiorul unei forme de savarina, de 1 l, cu apa rece si fara a o zvanta, se umple cu compozitia de pepene si se pune la frigider pentru 2-3 h. Se serveste decorat cu flori de iasomie.
Articolul anterior Ciocanele impachetate Articolul următor Ulei aromatizat