Ne facuse tata o tinta si trageam cu sageti cu bolduri. Eram campion pe strada. Ii bateam pe toti baietii. Mai tarziu am trecut la faza Rummy si Monopoly. Apoi rent sau whist. Dupa care scrabble.
Acum joc leapsa pe net. Uf, da, am evoluat, ne-am upgradat. Si ma tot gandesc sa dau o leapsa la fetele de pe Feminis.ro. La bloggeritele Feminis.
Si as vrea sa le intreb despre ce cred ele despre Femeile de pe Matasari. Matasari este locul unde femeia se vindea la colt de strada. Candva.
Imi amintesc cum pe vremea cand lucram la o televiziune din vecinatate, era o biserica la coltul strazii Matasari. Iar in jurul bisericii, femeile célèbre si usoare erau la ele acasa. Intr-o seara a cazut turla bisericii. Ne-am dus sa filmam. Am filmat femeile si toate spuneau: “am pacatuit, din cauza noastra s-a intamplat asta”. Unele voiau sa se calugareasca, am auzit ca una chiar a facut asta. Altele se pocaiau. Cert este ca de atunci eu nu prea am mai vazut femei pe acele trotuare.
Evenimentul Femei pe Matasari, care se intampla pe 17, 18 si 19 iunie, incearca sa schimbe perceptia asupra acestei strazi. Pe strada Matasari la numarul 17 se intampla tot soiul de evenimente culturale de ceva vreme incoace.
Acum Matasari este locul unde arta se admira la colt de strada: prezentari de moda, concerte, proiectii pe cladiri, gatit, jocuri inedite, cinematograf in aer liber, standuri in care femeile isi vor promova cauzele umanitare pentru care lupta si multe alte evenimente realizate cu femei, despre femei, despre talentele lor. Dezbateri cu invitati de onoare despre rolul femeii in societate si seminarii despre violenta domestica, abuz, avort si multe alte teme controversate.
Triunghiul Femei-Cultura-Matasari este unul inedit intrucat are la baza o imagine negativa, care nu va fi ascunsa, ci se sa cladeste peste ea o imagine pozitiva. Pe strada Matasari se celebreaza femeia si arta ei de a se darui prin …arta.
Si dau leapsa la Raluca Urea, Maca, Vilia, Anna de Hillerin, Marina Zanfir si sper ca ele sa o dea mai departe : )