Unele alimente dintre cele promovate a fi drept sanatoase si care promit sa te ajute sa iesi invingatoare in lupta cu kilogramele in plus se pot dovedi adevarati inamici care te vor face sa astepti mult si bine pana cand vei da jos cel mult 1 kilogram.
Iata un top al alimentelor care te pot pacali
Iaurt
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Acest lucru este valabil si pentru sanatate, dar si pentru silueta, pentru ca un mic dejun copios te mentine satula o perioada indelungata si vei tine departe astfel poftele. De aceea nu este intelept sa consumi iaurt low-fat. Odata cu grasimea, elimini aportul ridicat de nutrienti pe care ti-l ofera iaurtul. Mai mult, o mare parte dintre iaurturile fara grasimi contin foarte multi indulcitori artificiali, care au cam acelasi rol ca zaharul - stimuleaza senzatia de pofta si cu cat mananci mai mult cu atat vei ravni mai mult la carbohidrati si alte alimnete deloc favorabile siluetei.
Alege iaurt simplu cu 2% grasimi sau grecesc daca vrei sa fie low-fat, iar iaurtul de fructe il poti obtine adaugand cateva lingurite de miere in iaurtul simplu, fara sa iti faci griji de aportul ridicat de calorii pe care ti l-ar oferi cel cumparat.
Banane
O sursa bogata de potasiu, bananele sunt fructele ideale pentru sanatate si o dieta echilibrata. Problema este ca o singura banana contine pana la 110 calorii si 12 grame de zahar. Daca iit faci un obicei din a manca in fiecare zi cate o banana, poti sa fii sigura ca silueta ta va avea serios de pirdut. Poate duce la luarea in greutate pana la 5 kilograme in doar un an.
Tarate de ovaz
Aceste cereale sunt considerate a fi ideale pentru reducerea semnificativa a colesterolului. Putini se intreaba insa care este cu adevarat aportul lor caloric. Un bol de tarate de ovaz in fiecare zi duce la un exces de pana la 420 de calorii si te face sa iei in greutate intr-un an in jur de 18 kilograme. De aceea este recomandat ca aceste cereale sa fie mancae la micul dejun si sa inlocuiasca orice alt aliment, adica nu mai trebui sa mananci altceva. In acest caz, un bol de tarate de ovaz are un exces de 220 de calorii si iti creste greutatea cu 10 kilograme.
Migdale
Chiar daca au un aport ridicat de grasimi sanatoase, o portie obisnuita poate avea pana la 170 de calorii si doar 6 grame de proteine. Consumate zilnic, migdalele te fac sa iei in greutate in jur de 7 kilograme intr-un an.
Smoothie
Ai observat cu siguranta pe rafturile din supermarket smoothie semi-preparate. Aceste bauturi sunt ideale pentru aportul ridicat de vitamine, mineral si alti nutrienti sanatosi, insa pot de asemenea sa contina si foarte mult zahar, calorii si grasimi. De aceea, trebuie sa te asiguri ca fructele de pe eticheta se gasesc si in bautura ta. Pentru ca poate fi cam dificil de controlat acest lucru, este preferabil sa il faci chiar tu, amestecand fructele si legumele dorite cu lapte low-fat. Evita smoothie-urile cu ciocolata sau sirop de fructe.
Sucuri dietetice
Chiar daca au mai putin zahar si mai putine calorii decat varianta normala, aceste sucuri te pot impiedica sa slabesti. Un studiu realizat in urma cu un an arata ca persoanele care beau zilnic cel putin doua sucuri dietetice au inregistrat o crestere in talie de pana la sase ori.
Desi specialistii nu stiu cu exactitate cauza, se considera ca gustul dulce ar putea sa stimuleze senzatia de pofta. Atunci cand organismul simte acest gust, se asteapta si la un anumit aport caloric, iar cum asta nu se intampla in cazul sucurilor dietetice, se creeaza un dexechilibu care poate duce la luarea in greutate. Creierul face diferenta intre zaharul real si cel artificial si atunci cand ii oferi mai mult din cea de-a doua varianta care nu il satisface, el va ravni tot mai mult la zahar real. Iau nastere astfel poftele carora nu le vei putea rezista.
Covrigei
Cu un aport de grasimi mult mai scazut decat chipsurile, covrigeii nu sunt nici ei o alternativa benefica pentru silueta. Asta pentru ca nu au valori nutritive si sunt facuti cel mai adesea din faina rafinata care se transforma rapid in glucoza, creste nivelul de zahar brusc si te face sa vrei tot mai mult. Nu sunt mai buni nici cei dietetici, nu contin proteine si sunt pur carbohidrati.
Daca nici prin cap nu iti trece sa renunti la ei, poti sa ii mananci in combinatie cu alimente bogate in proteine si grasimi, precum nuci.
Maioneza low-fat
Desi contine mai putine grasimi si calorii decat versiunea normala, este o sursa ridicata de chimicale si sodiu si contine mult mai putine grasimi sanatoase, benefice pentru slabit.