Brie, de 19 ani, povesteste printr-o anecdota modul in care ea vede viata sexuala. Opiniile ei cu privire la sex s-au schimbat radical in ultimii 5 ani.
Ea a crescut intr-o familie crestina si a studiat la o scoala publica, iar ideea impartasita de unitatea de invatamant referitoare la educatia sexuala era "abstinenta si abstinenta secundara", completata de o prezentare atenta a bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinii la fetele adolescente.
Parintii ei nu i-au explicat ce inseamna sexul si viata sexuala, iar de la sora ei mai mare a aflat ca aceasta facea sex, dar adolescenta inca nu stia ce sa creada cu privire la acest subiect delicat. Ajunsese intr-un punct in care era destul de confuza si nu intelegea de ce oamenii voiau sa faca sex.
Pentru ea, sexul parea o activitate murdara, dureroasa si ambigua din punct de vedere moral. Iar pentru ea parea mai usor sa nu faca sex deloc decat sa fie nevoita sa se confrunte cu toate complicatiile care deriva dintr-o viata sexuala activa.
"Ma simt ca si cand ar trebui sa explic ceva despre mine insami: eu nu ma simt atrasa sexual de oameni intr-un mod "normal". Sunt semi-sexuala (un termen pe scara asexualitatii), asa ca va spun sincer ca nu pot simti atractie fata de oameni - cu exceptia cazului in care le iubesc deja personalitatile si mintile lor, laolalta cu alte cateva calitati speciale si deosebite", marturiseste tanara pe nume Brie pe huffingtonpost.com.
Ea isi continua povestea despre sexualitate, marturisind ca a descoperit cateva constante care definesc sexul.
"Nu stiam ce era in neregula cu mine, incat paream singura persoana din liceul meu care voia sa faca sex de dragul sexului in sine, si m-am framantat mult timp cu asta, pana cand am mers la facultate si am invatat mai multe despre diferitele tipuri de sexualitate.
Nu am avut multe relatii si nu am fost atrasa de toti partenerii pe care i-am avut, dar iata ceea ce stiu pana acum: sexul inseamna ceva foarte diferit pentru toata lumea, dar exista cateva constante. Acordul verbal si entuziast si in stare constienta (nu de betie) este absolut necesar; dragostea si respectul vor face sexul chiar mai bun; sexul nu ar trebui sa fie o masura a valorii persoanei; preludiul nu este optional; comunicarea inainte si dupa sex este esentiala; judecarea oamenilor bazandu-te pe orice motive legate de sex - cat de mult sau cat de putin sau cu cine ai facut sex - este apogeul prostiei", concluzioneaza Brie, in varsta de 19 ani.
Citeste si: Cuplurile care se cearta cel mai mult se iubesc mai mult