Acelasi studiu, realizat de compania iSense Solutions, a scos la iveala si faptul ca cei mai multi romani (83%) prefera sa achizitioneze bijuterii din magazinele fizice de specialitate, in timp ce doar 11% cumpara online.
TEST: Ce spune inelul de logodna despre tine
Potrivit studiului, tinerii sunt mai receptivi cand vine vorba de achizitii online, astfel ca romanii cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani sunt mai dispusi sa cumpere din magazinele virtuale, in special pandantive. in schimb, tinerii de 15-24 de ani ar putea fi convinsi sa cumpere mai multe bijuterii din magazinele online daca ar beneficia de facilitati precum posibilitatea de a grava bijuteriile (49%), posibilitatea de a estima masura degetului pentru inelele achizitionate (47%) sau consultanta specializata privind tipul de bijuterie care se potriveste fiecarei persoane (33%).
De asemenea, daca majoritatea tinerilor din categoria de varsta 25-34 de ani prefera bijuteriile de aur (55%), 63% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani sunt interesati mai mult de bijuteriile din argint.
„Diferentele intre categoriile de varsta sunt semnificative nu numai in ceea ce priveste mediul de achizitie si materialul bijuteriilor, ci si sumele alocate. Spre exemplu, persoanele din categoria de varsta 55+ ani sunt dispuse sa cheltuiasca sume mai mari pe bijuterii. Tinerii de 25-34 de ani aloca sume mai consistente achizitionarii de coliere de aur, in timp ce persoanele cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani cheltuiesc mai mult pe bratari de aur”, afirma Andrei Canda, Managing Partner iSense Solutions.
Studiul realizat de iSense Solutions evidentiaza faptul ca femeile cumpara bijuterii pentru a le purta, in timp ce barbatii sunt mai interesati sa achizitioneze bijuterii pentru a le oferi cadou.
O alta diferenta interesanta intre femei si barbati consta in criteriile care stau la baza deciziei de achizitie. Spre exemplu, barbatii sunt mai atrasi decat femeile de renumele magazinului (45,7% fata de 36,9% dintre femei) si de marca bijuteriei (45,8% fata de 39,8%), in timp ce femeile sunt mai influentate decat barbatii de preturi (89,6% fata de 80,4%) si promotii (80,2% fata de 70,6%).
Informatiile sunt extrase din Studiul Omnibus, realizat online de catre compania iSense.Solutions in cadrul Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, din mediul urban din Romania. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de incredere de 95%.
Citeste si:
Accesoriile pe care trebuie sa le porti la evenimentele speciale in 2015