De fiecare dată când îți lași mașina undeva închizi și geamurile, dar numai când o lăsam la umbră în interiorul ei se acumulează 400-800 mg de benzen, iar situația se înrăutățește atunci când este lăsată în soare. Când mașina este parcată la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen crește până la 2000-4000 mg, adică de peste 40 de ori mai mult decât limita admisă.
Când stai în mașină cu geamurile închise, inhalezi benzenul, care îți afectează ficatul, oasele și rinichii. Organismul are apoi nevoie de foarte mult timp pentru a-l elimina.
Manualele de utilizare ale mașinilor moderne avertizează asupra faptului că ar trebui să deschidem geamurile înainte de a porni aerul condiționat, dar nu menționează și de ce.
Explicația medicală
Înainte de a începe să se răcorească, aerul condiționat ejectează toată căldura afară, odată cu benzenul, o toxină care cauzează cancerul. Deci când stai în mașină, chiar dacă nu observi nici un miros de plastic, deschide geamurile pentru câteva minute, apoi menține geamurile deschise pentru puțin timp concomitent cu aerul condiționat dat drumul, după care poți închide geamurile. Trebuie să începi să faci acest lucru pentru a proteja sănătatea ta și a celor care merg cu tine la drum și a vă feri astfel de toxine, deoarece consecințele pot fi fatale.
La ce pericol te expui când porneşti aerul condiţionat imediat după motorul maşinii
Mulți oameni pornesc fără să se gândească aerul condiționat când merg cu mașina, dar acesta este un obicei foarte periculos pentru toți pasagerii mașinii.