Pulpe de pui la gratar cu sos (marinat) de citrice
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul total: 40 minute + timpul de marinat
Mod de preparare: (pentru 4 portii)
1. Mai intai, pregateste sosul in care vei lasa carnea de pui la marinat; poti sa indepartezi pielea de pe pulpe. (reteta este mai jos). Adauga 1 kilogram de pulpe de pui superioare cu os. Lasa-le la frigider cel putin 2 ore.
2. Pregateste gratarul, unge-l cu ulei (dar nu excesiv). Pune pe gratar puiul (pastreaza din sosul marinat pentru mai tarziu), intoarce-l pe toate partile pana cand este bine facut, timp de aproximativ 25 de minute.
3. Adu compozita de marinat la punctul de fierbere. Fierbe la foc mic timp de 2 minute pentru a obtine un sos.
Marinata de citrice
Lasa puiul la marinat cel putin 2 ore sau peste noapte; daca vrei sa folosesti compozitia pentru somon sau creveti, lasa-i la marinat doar 15 minute.
Ingrediente: 1/2 cana de suc proaspat de portocale; 2 linguri de suc de lamaie proaspat; 2 linguri de rozmarin proaspat tocat; 1 lingura de usturoi tocat; 1 lingura de miere; 1 lingura de ulei de masline.
Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un castron si adauga 1/4 lingurita de sare si de piper.
Citeste si: Sezonul gratarului: incearca aceasta reteta de porumb mexican
Sanatatea primeaza - Cum percep romanii "mancarea sanatoasa" servita in restaurante
Ti-e pofta de un gratar? Afla cum adauga o friptura ani buni pe chipul tau!
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net