7. Locatie
Inainte de a semna un contract de inchiriere sau de cumparare, mai intai incearca sa faci o plimbare prin cartier sau intraba un vanzator de la magazinul local, de la cafeneaua din zona ce tip de cartier este cel in care vrei sa te muti. Este un cartier in care traiesc mai mult familii sau este un cartier in care traiesc mai multi tineri si studenti?
6. Care este situatia in privinta locurilor de parcare?
Complexele rezidentiale de apartamente ofera, de obicei, locuri de parcare. Insa multe cartiere urbane au locuri de parcare limitate. O modalitate simpla de a verifica daca parcarea va fi o problema in zona in care urmeaza sa te muti este sa conduci seara pana la acel apartament si sa vezi daca ai dificultati in gasirea unui loc de parcare.
5. Proprietarul sau administratorul are grija de cladire si face lucrari de intretinere.
Daca apartamentul de care esti interesata nu are in prezent niciun defect, este bine sa stii dinainte daca cladirea este bine intretinuta, daca managementul raspunde cu greu sau rapid la cererile tale - in cazul in care se sparge o teava la baie sau nu mai functioneaza instalatia de incalzire.
4. Termenii de inchiriere.
Daca decizi sa te muti intr-o cladire care a fost scoasa in relief printr-o oferta speciala sau o promotie, asigura-te ca ai verificat cat va fi chiria odata ce termenii si conditiile se incheie. In unele cazuri, este posibil ca proprietarul sa creasca chiria drastic dupa o perioada si asa ajungi sa iti cauti un loc nou.
3. Cladirea este veche sau noua?
O cladire noua s-ar putea sa nu aiba la fel de mult farmec ca una mai veche, din perioada interbelica, dar va recupera la capitolul avantaje, in sensul ca un bloc nou iti ofera mai multe facilitati. Cladirile vechi pot avea ferestre mai subtiri, mai putine instalatii si de cele mai multe ori nu au aer conditionat. Insa cladirile noi, in special apartamentele realizate cu bani putini, pot fi ceva mai galagioase, datorita costurilor reduse in ceea ce priveste materialele folosite. Asa ca verifica apartamentul atunci cand cei mai multi chiriasi sunt acasa si acest lucru iti va oferi un indiciu cu privire la zgomotul produs de traficul din vecinatate.
2. La ce etaj este apartamentul?
Daca planuiesti sa locuiesti singura, este recomandat sa alegi sa locuiesti la etajul al doilea sau chiar mai sus, deoarece cele mai multe spargeri au lovc la nivelul parterului sau etajului 1. Insa este o problema legata de acest lucru. Cu cat etajul este situat mai sus, cu atat mai scumpa poate fi si chiria, dar nu este o regula general valabila. Daca decizi sa iti inchiriezi un apartament la parter, asigura-te mai intai ca verifici ferestrele, incuietorile si imprejurimile apartamentului. Daca zona si locuinta ti se par nesigure, atunci ai incredere in instinctele tale si mai cauta alte apartamente.
1. Proprietarul accepta sau nu animale de companie?
Chiar daca nu detii un animal de companie, traiul intr-o cladire in care este permis locatarilor sa aiba caini sau pisici poate fi destul de complicat, din cauza zgomotului. Daca esti in cautarea unui loc linistit in care sa poti suna acasa, o cladire "animal-friendly" nu este alegerea potrivita pentru tine. Cu toate acestea, daca iubesti acela apartament, programeaza-ti o plimbare in timpul zilei, atunci cand majoritatea oamenilor sunt la serviciu, iar animalele sunt singure. Sursa.
Citeste si: 5 trucuri pe care sa le folosesti atunci cand iti decorezi casa
8 intrebuintari inedite ale aspiratorului
Asa arata cel mai mic zgarie-nori din lume
Cel mai amuzant mobilier: masa care isi face nevoile pe covor