Insa de cele mai multe ori, femeile apeleaza la astfel de operatii pentru a impresiona persoanele de sex opus - barbatii. Asa ca pana si aspectul zonelor intime ale femeii a devenit un punct de plecare pentru o operatie estetica.
Romancele recunosc: O viata sexuala implinita este esentiala
"Labioplastia nu ofera satisfactie doar din punct de vedere estetic, ci si psihic. De cele mai multe ori, labiile mici sunt prea mari si devin vizibile spre exemplu atunci cand persoana poarta un costum de baie sau un pantalon stramt. In alte situatii, labia mare poate avea un aspect cazut, flasc. Ambele situatii pot crea complexe de inferioritate in intimitate si nu numai, iar o astfel de operatie functioneaza ca o intinerire a aspectului zonei intime", a marturisit chirurgul estetician Dr. Calin Dobos.
Ce trebuie sa stii despre labioplastie
Labioplastia este o operatie estetica de imbunatatire a aspectului labiilor fara a afecta functia acestora. Procedura chirurgicala este utilizata pentru simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiale astfel incat sa se ajunga la un aspect considerat "normal" de catre pacienta. Labioplastia nu afecteaza in niciun fel desfasurarea normala a actului sexual sau o viitoare sarcina.
Cele mai frecvente boli care iti afecteaza fertilitatea
Operatia chirurgicala este recomandata femeilor care sunt deranjate de marimea excesiva a labiilor mici, mai ales in cazul in care acestea sunt vizibile printr-o lenjerie mai stramta. Exista cazuri in care marimea labiilor afecteaza desfasurarea actului sexual sau modul in care se realizeaza toaleta locala. Procedura este indicata dupa ce s-a incheiat procesul de crestere si maturizare a organelor sexuale, la incheierea pubertatii.
Potrivit specialistilor, o operatie de labioplastie dureaza aproximativ de 30 de minute. In functie de caz, se face o incizie la limita dintre pielea labiilor si mucoasa si se scoate o cantitate variabila de piele. Interventia se realizeaza sub anestezie locala, iar vindecarea este foarte rapida.
Ce riscuri implica o operatie de labioplastie
Dupa efectuarea unei labioplastii pot aparea complicatii postoperatorii. Acestea sunt minore si usor de rezolvat, spun specialistii. Printre cele mai frecvente complicatii se numara mici sangerari ale plagii sau deschiderea suturilor. Infectiile sunt rare, dar pot fi tratare cu antibiotice si drenaje ce vor prelungi durata vindecarii. Este recomandata miscarea cat mai curand posibil dupa efectuarea operatiei, pentru a minimiza riscul aparitiei trombozelor.
Citeste si: Vrei sa ramai insarcinata? Legatura dintre fertilitate si chisturile ovariene
Sex in timpul menstruatiei? Iata ce trebuie sa stii
Durerile de spate la femei: Cele mai frecvente cauze si simptome