Lasagna fără coacere, cu spanac şi brânză ricotta
Dacă tot se apropie weekendul şi nu ai chef să stai prea mult în bucătărie, cu această ocazie ţi-am pregătit o reţetă simplă şi delicioasă. Este vorba de o variantă sănătoasă a clasicului preparat italian numit lasagna, pentru care nu vei avea nevoie de cuptor.
4 foi de lasagna, 250 grame brânză ricotta (light), 250 grame frunze de baby spanac spălate, 50 grame seminţe de pin, 8 roşii cherry, 2 şalote sau ceapă franţuzească, 1 căţel de usturoi, 1/2 linguriţă cimbru (proaspăt tocat), 1/2 linguriţă rozmarin (proaspăt tocat), coaja de la 1 portocală, coaja de la 1 lămâie, 20 grame miere, ulei vegetal pentru prăjit, sare, piper.
Pasul 1: Prăjeşte în tigaie seminţele de pin, până când devin aurii.
Pasul 2: Amestecă seminţele de pin prăjite anterior cu brânza ricotta, cu cimbrul proaspăt tocat şi cu rozmarinul, cu coaja de la lămâie şi portocală, cu mierea, sarea şi piperul.
Pasul 3: Fierbe foile de lasagna în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Amestecă din când în când, pentru a împiedica foile să se lipească una de cealaltă. Scurge apa apoi printr-o strecurătoare şi împarte foile în două atunci când ai terminat de fiert.
Pasul 4: Între timp, toaccă mărunt ceapa franţuzească şi usturoiul. Taie roşiile cherry în jumătăţi.
Pasul 5: Sotează ceapa franţuzească, usturoiul, roşiile cherry şi spanacul într-o tigaie, cu puţin ulei vegetal.
Pasul 6: Acum aşază lasagna pe straturi, cu toate ingredientele. În primul rând, pune ricotta pe o farfurie şi pune legumele deasupra brânzei.
Pasul 7: În continuare, se pune o foaie de lasagna înjumătăţită pe deasupra compoziţie. Apasă uşor pentru a presa ingredientele, apoi repetă procesul ori de câte ori este necesar. Pentru un efect decorativ, termină cu legumele puse deasupra, acestea fiind ultimul strat.
Ustensile de bucătărie: răzătoare fină, cratiţă adâncă, o tigaie mare, un castron mare, strecurătoare, o tigaie mică, lingură de gătit, un tocător de lemn, cuţit. Sursa foto.
Articolul anterior Supă anti-răceală cu 52 de căţei de usturoi Articolul următor Banane la grătar, cu ciocolată neagră